NA24.no

Nordmenn strømmer til aksjefond

Sist oppdatert:
Folk kastet seg over aksjefond i oktober.

Det var en høy nettotegning i aksjefond i oktober. Totalt ble det nettotegnet aksjefondsandeler for 6,5 milliarder kroner i oktober 2009. Dette er den nest høyeste månedlige nettotegningen i aksjefond noensinne og høyest så langt i 2009, opplyser adm. direktør Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening i en melding.

- Det er interessant å registrere så høy nettotegning i aksjefond i en periode da den langsiktige historiske avkastningen er på et historisk bunnivå. Nettotegningen vitner om fremtidsoptimisme blant både amatører og profesjonelle investorer som tenker langsiktig, og et ønske om å ta del i økningen i aksjekurser og utbytter som vil inntreffe når verdensøkonomien etter hvert tar seg opp igjen, mener Ruud.

Statistikken til Ruud viser følgende:

¿ Norske personkunder nettotegnet i aksjefond for 1,1 milliarder kroner i oktober 2009.

¿ Norske institusjonskunder nettotegnet i aksjefond for 2,8 milliarder kroner i oktober 2009.

¿ Utenlandske kunder nettotegnet i aksjefond for 2,6 milliarder kroner i oktober 2009.

Norske personkunder har nå nettotegnet i aksjefond 13 måneder på rad for ca. 10 milliarder kroner til sammen. Av dette kommer litt over halvparten fra faste månedlige spareavtaler, skriver Verdipapirfondenes forening i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere