*Nettavisen* Økonomi.

Nordmenn vinner stort på OL-heltene

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Norske oddstippere slår knock-out på andre nasjoner.

Det internasjonale, børsnoterte spillselskapet, Unibet har denne uken satt ny omsetningsrekord for et enkelt mesterskap, og det er nordmenn som herjer.

- Så langt under OL har norske oddstippere vært i en særklasse i internasjonal sammenheng når det gjelder å prikke inn riktige gull- og medaljevinnere. Nordmenns gode kunnskaper om vinteridrettene har gjort dem til våre klart mestvinnende oddstippere under lekene i Vancouver, melder Unibets ansvarlige for PR og samfunnskontakt, Mads Jørgensen.

Selskapet opplyser om at11 av de 20 største enkeltgevinstene på over 100.000 kroner så langt i OL er det nordmenn som har fått. På flere dager skal de utbetalte gevinstene ha vært større enn samlet innsatsbeløp for den norske delen av virksomheten.

- Hovedtrenden hos oss – og jeg antar det gjelder for de andre spillselskapene også - er at de respektive landenes oddstippere spiller på sine egne nasjonalhelter - og dermed vinner eller taper i takt med landenes suksess eller fiasko på OL-arenaen, sier Jørgensen.

- Spesielt de norske gullvinnerne Marit Bjørgen, Tora Berger, Emil Hegle Svendsen og Aksel Lund Svindal har levert varene til den norske fansen og gitt gode gevinstutbetalinger, mens mange også har tapt innsatser på langrennsguttas motgang i sporet, på hopp og i kombinert. Uvanlig mange har imidlertid prikket inn meget høye odds på dobbeltkombinasjoner, der oddsen på to spill ganges med hverandre og gir høy totaltodds. Dobbelen med gull til Tora Berger og Aksel Lund Svindal den 19. Februar, som flere nordmenn prikket inn, gav eksempelvis 84 ganger innsatsbeløpet tilbake i gevinst. En spiller satset 2000 kroner på denne kombinasjonen, og fikk 168.000 kroner tilbake, forteller Jørgensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.