*Nettavisen* Økonomi.

Nordmenns våte cruise-drøm

Et luksus-cruiseskip har ankommet Europa for å tilfredstille nordmenns cruise-feber og «alt inkludert»-fetisj. Se bildene.

24.05.06 07:58

Royal Caribbean har bestemt seg for å imøtekomme den sterkt voksende etterspørselen etter cruise-ferier i Middelhavs-regionen. Derfor seiler de et av sine største skip, «Voyage of the seas», fra Karibia til Barcelona for å ta med nordmenn og andre europeere på ukescruise.

Dette blir en helt ny cruise-opplevelse for oss europeere.

STOR BILDESPESIAL AV CRUISET NEDERST

NA24 - din nye næringslivsavis

Luksus
- Dette skipet revolusjonerte cruiseindustrien, og er et av verdens mest innovative cruiseskip, sier Anna-Maija Isachsen, Norden sjef for Royal Caribbean, i en pressemelding.

Et hav av aktiviteter finnes om bord – alt fra skøytebane og klatrevegg til et imponerende trenings- og spa-senter. Ifølge Isachsen setter fasilitetene en ny standard for komfort og service på cruiseskip i Middelhavet.

Det gigantiske cruiseskipet tar imot turister allerede fra slutten av mai, og varer til november. Skipet anløper ulike destinasjoner i Spania, Frankrike, Italia og på Malta.

Derfor vil vi cruise
Flere og flere nordmenn kaster seg på cruise-bølgen – og særlig barnefamiliene. Isachsen har flere forklaringer på dette:

- Dette er spennende opplevelsesferier for hele familien, skreddersydd for både barn og voksne. Kombinasjonen utrolig flotte destinasjoner rike på kultur og bademuligheter, fantastisk mat, stabilt godt klima og svært overkommelige priser gjør cruise i Middelhavet til en feriefavoritt for stadig flere, sier Isachsen.

Antall barnefamilier som velger cruiseferie har steget med hele 26 prosent fra 2004.

Prisene
Et ukesopphold om bord på «Voyager of the Seas» med fly koster fra 11790 kroner i juni, og fra 10500 kroner i september.

Akkurat slik Ola Nordmann liker det er det aller meste inkludert – og både måltidene, drinker, mesteparten av aktivitetene, underholdningen, skatter og avgifter er «gratis».

Cruise-boom
Nordmenn har virkelig sperret øynene opp for cruiseferie i Middelhavet. Royal Caribbean har mottatt dobbelt så mange bestillinger fra Norden hittil i år som hele fjorårets sommersesong til sammen.

LES OGSÅ:Cruise i medvind

Ifølge en Opinion-undersøkelse fra mars ønsker så mange som 12 prosent av befolkningen å reise på cruise i løpet av de neste tre årene.

Dermed virker det som om dette bare er begynnelsen på cruise-epidemien som herjer landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.