NA24.no

Nordsjøinvestering på 26 milliarder

Sist oppdatert:
Regjeringen anbefaler utbygging av gassfelt i Nordsjøen som vil kunne generere godt over 100 milliarder kroner.

Oljebonanzaen fortsetter i Nordsjøen. Nå anbefaler regjeeringen utbygging av gassfeltet Martin Linge. Frem til nå er feltet omtalt som Hild

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

«Regjeringen godkjente i dag utbyggingsplanen for gassfeltet Martin Linge. Feltet ligger i den nordlige delen av Nordsjøen, om lag 150 kilometer vest for Kollsnes. De totale investeringene for utbyggingen beløper seg til om lag 26 milliarder kroner, og utvinnbare reserver i feltet er anslått til 189 millioner fat oljeekvivalenter. Proposisjon sendes nå til Stortinget», skriver Olje- og energidepartementet i en melding.

Tok 34 år

- Martin Linge-feltet ble funnet helt tilbake i 1978. Det er gledelig at det nå er modnet frem til en lønnsom utbygging. Det er avgjørende at næringen klarer å modne frem ressurser som dette dersom vi skal klare å holde produksjonsnivået oppe i årene som kommer, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Frem til nå har rettighetshaverne omtalt feltet som Hild.

Rettighetshaverne som deltar i utbyggingen er Total 51 prosent, Petoro 30 prosent og Statoil 19 prosent.

Nåverdi 7,6 milliarder

Totale investeringer for Martin Linge-utbyggingen er av operatøren anslått til 25,6 milliarder 2011-kroner, inkludert gasseksportrørledning. De forventede årlige driftskostnadene varierer, men vil i gjennomsnitt være om lag 1,4 milliarder 2011-kroner i driftsfasen.

«Operatørens økonomiske analyse viser at Martin Linge-feltet har en forventet nåverdi før skatt på 7,6 milliarder 2011-kroner 1. Balanseprisen for prosjektet før skatt er 59 US dollar per fat oljeekvivalenter. Operatøren har gjennomført sensitivitetsanalyse for endringer i driftskostnader, investeringer, oljepris, gasspris og utvinnbare reserver. Nåverdien er mest sensitiv overfor endringer i gasspris og utvinnbare reserver», heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere