NA24.no

Nordsjøolje over 50 dollar fatet

Sist oppdatert:
Prisen på nordsjøolje er på vei oppover. Fredag vippet spottprisen så vidt over 50 dollar fatet, etter en bratt nedgang i august.

Spottprisen på nordsjøolje datt under 50 dollar fatet 3. august og har i løpet av måneden nærmet seg 40 dollar. Fredag ettermiddag ble det så vidt registrert en spottpris på over 50 dollar (50,17) før den igjen falt noe.

Verdens oljepriser steg mer enn 10 prosent torsdag, en økning som i stor grad ble forklart med veksttallene fra Washington.

Ifølge Dagens Næringsliv som gjengir et notat fra tyske Commerzbank, kan torsdagens kraftige oppgang i oljeprisen skyldes investorer som hadde behov for å dekke inn såkalte shortposisjoner. Shortposisjoner innebærer at man vedder på at oljeprisen skal falle videre.

Det er ikke forventet et tilsvarende prishopp i nær fremtid fordi det i dagens marked er større tilbud enn etterspørsel etter olje.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere