NA24.no

Foto: Statoil

Noreco ekspanderer i Danmark

Sist oppdatert:
Oljeselskapet Noreco kjøper nå Talisman Oil Denmark.

Norwegian Energy Company ASA, Noreco, fortsetter å ekspandere gjennom oppkjøp, og styrker nå sin posisjon på dansk sokkel. Noreco kom inn på dansk sokkel gjennom fjorårets oppkjøp av Altinex, og nå kjøper de mer.

NA24 - din næringslivsavis

Noreco legger nemlig 83 millioner dollar, eller omkring 415 millioner kroner på bordet og kjøper det store uavhengige oljeselskapet Talisman Energy Incs danske datterselskap.

Oppkjøpet vil ifølge Noreco øke selskapets daglige oljeproduksjon med omkring 20 prosent, mens de øker reservene med 4,35 millioner fat.

Henter penger
- Vi er meget fornøyde! Noreco har en klar strategi om å vokse hurtig, og kjøpet av Talisman Oil Denmark er i tråd med våre langsiktige planer. Vi styrker vår virksomhet i Danmark, får økt kontantstrøm, økt oljeproduksjon og en bedre regnskapsbalanse, sier adm. direktør Scott Kerr i en kommentar.

Noreco vil finansiere oppkjøpet gjennom en rettet emisjon på minimum 300 millioner kroner og maksimum 450 millioner, hvorav minimumsbeløpet er garantert tegnet. Garantikonsortiet var ifølge selskapet betydelig overtegnet.

- Nordsjøen gir muligheter som man ikke finner andre steder. Nordsjøen er stabil både politisk og finansielt, samtidig som det er en rekke forretningsmessige muligheter som de største oljeselskapene ikke utnytter. Dansk sokkel er en attraktiv del av Nordsjøen, sier Kerr.

Noreco har fra før kontor i Holte utenfor København.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere