NA24.no

Noreco-emisjon kraftig overtegnet

Sist oppdatert:
Oljeselskapet fikk mandag kveld plassert en rettet emisjon.

Det var mandag ettermiddag at oljeselskapet Norwegian Energy Comapny ASA varslet at selskapet hadde hyret inn tre meglerhus til å plassere en rettet emisjon. Tirsdag viser resultatet av emisjonen en kraftig overtegning.

NA24 - din næringslivsavis

Totalt får Noreco inn et bruttoproveny på 214 millioner kroner fra emisjonen som ble plassert på 16 kroner per aksje etter en bookbuilding-prosess mandag kveld. Det gir en rabatt på 4,7 prosent sammenlignet med sluttkursen mandag på 16,80 kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det var på forhånd indikert et prisintervall på 15 til 16,80 kroner for emisjonen.

Det er meglerhusene Pareto Securities, RS Platou Markets og SEB Enskilda som har tilrettelagt emisjonen for selskapet. Totalt blir det utstedt 13,4 millioner aksjer i emisjonen som tilsvarer 9,3 prosent av eksisterende aksjekapital i selskapet.

Provenyet skal brukes til å finansiere Norecos leteprogrammer og generell arbeidsoppgaver.

- Jeg er veldig fornøyd med utvikling i Noreco de siste månedene, og plasseringen i dag sikrer at vi har finansiell fleksibilitet til å følge opp vår suksess i tråd med vår strategi, sier konsernsjef Scott Kerr i Noreco i en kommentar.

Aksjene som leveres til tegnerne i den rettede emisjonen vil bestå av allerede noterte aksjer som i henhold til aksjelånsavtale er gjort tilgjengelige for tilretteleggerne. Aksjene som leveres i plasseringen vil således kunne handles på Oslo Børs fra det tidspunkt de er levert til tegnerne.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere