NA24.no

Noreco foran skjema

Foto: TV 2
Oljeselskapet Norwegian Energy fortsetter å levere produksjon over plan, men avventer ny guiding.

Norwegian Energy Comapny ASA, Noerco, kan i april vise til en gjennomsnittlig produksjon på 11.100 fat oljeekvivalenter per dag. Dermed fortsetter Noreco å ligge foran planen som skal gi selskapet en produksjon i år på mellom 9.000 og 9500 fat per dag.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen har også vært bedre enn budsjettert, og i april ble det oppnådd 105 dollar per fat.

Selskapets informasjonsdirektør Einar Gjelsvik fremhever overfor NA24 iMarkedet bedre produksjon enn ventet fra Brage i Nordsjøen og Siri-feltet på dansk sokkel som viktig bidragsytere til den sterke produksjonen i april.

Avventer ny guiding
Noreco vil foreløpig ikke oppjustere produksjonsprognosen for 2008 til tross for produksjon over budsjett de fire første månedene i år.

- I mai og juni begynner vedlikeholdsperioden, den kan gå raskere enn planlagt eller kan ta lenger tid en planlagt. Derfor drøyer vi med å gjøre endringer på guidingen vår. Vi håper vi kan gjennomføre den som planlagt, og da fortsatt ligge foran plan, sier Gjelsvik til NA24 iMarkedet.

- Vi har fått en veldig god start på året både på volumer og priser, sier Gjelsvik.

Selskapet har begynnelsen av mai solgt oljen de produserer til 116 dollar per fat i et rekordsterkt oljemarked.

Kjøpe vil øke
Noreco inngikk nylig en avtale om å kjøpe opp oljeselskapet Talisman Denmarks protefølje på dansk sokkel. Det er ventet at transaksjonen vil bli gjennomført i mai eller juni. Den vil tilføre Noreco ytterliegre produksjon gjennom økt eierandel i Siri-feltet.

Siri-feltet produserte 8.100 fat per dag brutto i april, og Norecos eierandel er i dag på 20 prosent, men vil etter kjøpet ende på 50 prosent.

Den første av to produksjonsbrønner på Siri i år er i ferd med å bli komplettert, og produksjon er ventet å starte straks.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere