NA24.no

Noreco rammet av nedstengning

Oljeselskapet Noreco produserer langt mer olje enn i fjor, men rammes av nedstengning.

Norecos produserte 13.700 fat oljeekvivalenter per dag i januar, skriver selskapet i en melding torsdag.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

- De gode resultatene fra våre sju produserende felt fortsetter, og den underliggende produksjonen i januar var på det samme høye nivået vi har etablert de siste månedene, sier administrende direktør i Noreco, Scott Kerr.

Noreco har i løpet av de siste månedene etablert et nytt nivå for selskapets oljeproduksjon på over 15.000 fat oljeekvivalenter per dag, skriver selskapet i meldingen. Justert for vedlikehold og nedstengninger skal produksjonen også i januar ligge på dette nivået.

Blant annet ble produksjonen på Brage-feltet betydelig redusert i en uke på grunn av nødvendig vedlikehold, produksjonen på prossesseringsplatformen på Siri-feltet var nedstengt i fire dager og Enoch-feltet hadde noen nedstengninger. Alle feltene er nå tilbake i normal produksjon.

Produksjonen i januar var opp 41% sammenlignet med samme måned i fjor.

Olje ble solgt til 41 dollar per fat i januar (før justeringer for salgsopsjoner). Noreco har salgsopsjoner på 50 og 75 dollar per fat, og gjennomsnittsprisen per fat oljeekvivalenter oppnådd for måneden vil bli justert for salgsopsjoner i tillegg til justeringer for verdi av lager, NGL- og gasspriser.

Produksjonsvolumene er foreløpige og det tas forbehold om justeringer, endelige allokeringer mellom felt, kvalitetsjusteringer og priser.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere