NA24.no

Noreco rammet av produksjonsstans

Sist oppdatert:
Det er ikke bare Siri som har skapt problemer for oljeselskapet.

Oljeselskapet Norecos produksjon er sterkt preget av stansen på Siri-plattformen.

I desember lå produksjonen på 4.525 fat oljeekvivalenter per dag, og det tilsvarer et fall fra 6.250 fat per dag i november. I fjerde kvartal lå produksjonen i snitt på 5.775 fat per dag og de oppnådde da en oljepris på 70,50 dollar per fat.

For hele 2009 lå produksjonen i snitt på 10.125 fat oljeekvivalenter per dag og den oppnådde snittprisen var på 61 dollar per fat.

Stans på Brage
- Som tidligere meldt har feltene i Siri-området i Danmark vært nedstengt gjennom hele fjerde kvartal. Noreco forventer at produksjonen gjenopptas i løpet av januar 2010. Utbyggingen av Nini Øst-feltet, som vil bli produsert via Siri-plattformen, er nå fullført, og produksjonen ventes å starte i løpet av kort tid etter at Siri har kommet i gang, skriver Noreco.

I tillegg har produksjonen fra Brage-feltet falt med 37 prosent i desember sammenlignet med november, etter at det ble innført en produksjonsstans på ni dager for å foreta reparasjoner på plattformen. Innen utgangen av desember var feltet tilbake i full produksjon, og de venter at en vellykket produksjonsbrønn vil bli satt i produksjon i løpet av første kvartal 2010.

Noreco opplyser at produksjonen ved Syd-Arne har vært stabil i desember, men at Lulita-feltet er stengt i påvente av reparasjoner på Harald-plattformen. Denne produksjonen skal ifølge planen gjenopptas i første kvartal 2010.

Økte finanskostnader
Selskapet opplyser at de kommer til å inntektsføre 18 millioner dollar i fjerde kvartal knyttet til et forventet forsikringsoppgjør etter stansen ved feltene i Siri-området. De vil også motta 20,9 millioner dollar i erstatning etter skader på en rørledning ved Nini-feltet.

Den omfattende refinansieringen selskapet har vært med på vil medføre økte finanskostnader. I fjerde kvartal vil regnskapets belastes med 105 millioner kroner i finanskostnader utover løpende rentekostnader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere