NA24.no

Noreco traff i Nordsjøen

Foto: Songa Offshore
Sist oppdatert:
Noreco og de andre oljeselskapene i produksjonslisens 378 kan glede seg over et olje- og gassfunn.

Det er Oljedirektoratet som onsdag morgen melder at det er gjort funn av olje og gass i en ny letebrønnen boret i utvinningstillatelsen 378 i Nordsjøen.

NA24 - din næringslivsavis

Tyske Wintershall Norge ASA er operatør og har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn 35/12-2. Brønnen ligger 10 kilometer nordøst for Framfeltet og 85 kilometer sørvest for Florø.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i Sognefjord- og Fensfjordformasjonen i øvre jura bergarter og i Brentgruppen i midtre jura bergarter, skriver OD.

Brønnen påviste olje og gass i Sognefjordformasjonen og olje i Brentgruppen. Det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking i begge reservoarsonene. Størrelsen på funnene i de to reservoarene er til sammen anslått til mellom 6 og 30 millioner standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbare oljeekvivalenter.

Brønnen blir permanent plugget og forlatt.

Brønnen ble boret på 360 meters vanndyp av boreinnretningen Songa Delta. Den flyttes nå til utvinningstillatelse 380 i Norskehavet for å bore undersøkelsesbrønn 6407/2-4 der Det norske oljeselskap er operatør.

Norwegian Energy Company ASA har en eierandel på 20 prosent i lisensen, operatøren Wintershall har 40 prosent, mens Premier Oil og Sprint Energy Norway har 20 prosent hver.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere