Noreco venter på Siri

Oljeselskapets produksjon fortsatt hemmet av stans på dansk sokkel.

09.11.09 09:39

For andre måned på rad må Norwegian Energy Company ASA, Noreco, rapportere oljeproduksjonstall langt under normalen. Bakgrunnen er problemene på Siri-feltet på dansk sokkel.

Dette ga en samlet olje- og gassproduksjon for Noreco i oktober på 6.600 fat oljeekvivalenter per dag. Problemene på Siri vil ifølge selskapet ikke påvirke guidingen for 2009 på 10.500 til 11.000 fat per dag. Oppnådd pris i november var 72 dollar per fat.

Mulig desember
Produksjonen fra Siri-omrpdet har vært stanset siden hovedplattformen ble stengt 31. august, og operatøren, det danske statsoljeselskapet DONG, forventer nå at problemene kan være løst til desember. Forrige guiding var på oppstart i november.

- Oppstarten avhenger av godkjennelser fra myndigheter og på værforholdene under innstallasjonen av den midlertidige løsningen. Når en midlertidig løsning er etablert, starter arbeidet med å utarbeide en permanent løsning, skriver Noreco i en oppdatering mandag morgen.

Før produksjonsstansen på Siri, produserte feltet 10 000 fat per dag brutto, mens den totale produksjonen gjennom Siri-platformen var anslagsvis 13 500 fat per dag brutto.

Boring og forsikring
Mens selskapene forbereder oppstart av produksjonen på Siri, fortsetter boring på Nini East med riggen Mærsk Resolute som planlagt. Den første produksjonsbrønnen er ferdigstilt og har ifølge Noreco vist et lovende produksjonspotensial. Den andre brønnen, en vanninnjeksjonsbrønn, er forventet å ferdigstiles i november.

- Det vil således være klart for både produksjon og injeksjon på Nini Øst når Siri platformen er klar til å gjennoppta produksjon, opplyser Noerco

Noreco har gjennom sine forsikringsordninger dekning for blant annet produksjonstap for en periode utover 60 dager og begrenset oppad til 12 måneder.

- Gitt at det er funnet å være dekning under forsikringen, så vil Noreco for enhver periode som resulterer i produksjonstap i mer enn 60 dager motta en forsikringsutbetaling på 50 dollar per fat råolje som ikke ble produsert, skriver Noerco i oppdateringen.

Selskapet påpeker at det er for tidlig å si om tapene blir dekket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.