Norge bruker 500.000 kroner dagen mot ebola

Den norske innsatsen mot Ebola har så langt i 2015 kostet 26 millioner kroner. Bildet: En helsearbeider fra Leger Uten Grenser følger en mor og hennes barn inn på et høyrisiko ebolasenter i Liberia.

Den norske innsatsen mot Ebola har så langt i 2015 kostet 26 millioner kroner. Bildet: En helsearbeider fra Leger Uten Grenser følger en mor og hennes barn inn på et høyrisiko ebolasenter i Liberia. Foto: Dominique Faget (AFP)

Hittil i år har Norge brukt 500.000 kroner hver dag i kampen mot ebola, opplyser helseminister Bent Høie (H).

Høie innleder tirsdag et besøk i ebolarammede Sierra Leone i Vest-Afrika. Der skal han blant annet besøke det delvis norskfinansierte helsesenteret i Moyamba for å se på innsatsen, skriver VG.

- Jeg reiser av tre viktige grunner. Det ene er å anerkjenne den viktige innsatsen norsk personell gjør i en svært krevende situasjon. Det andre er å følge opp hvordan det norske bidraget har virket. Den tredje årsaken til at jeg reiser nå er som ledd i arbeidet med å finne ut av hvor lenge Norge skal delta, og på hvilken måte vi gjør best nytte, sier statsråden.

Det norske oppdraget går foreløpig ut i mai. I neste måned skal engasjementet være tema på en internasjonal konferanse. Høie opplyser at det norske bidraget har ført til gode resultater, og han sier det så langt i år har blitt brukt 26 millioner kroner.

- Innsatsen som er koordinert av Helse- og omsorgsdepartementet har så langt i 2015 en kostnad på cirka 26 millioner kroner. Det innebærer at Norge til nå i år har brukt cirka en halv million per dag til bekjempelsen av ebola, sier Høie.

I fjor bevilget norske myndigheter rundt 330 millioner kroner til bekjempelse av ebola.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.