*Nettavisen* Økonomi.

Norge bruker millioner på å overvåke regnskog

Med et bidrag på 60 millioner kroner er Norge den største bidragsyteren til prosjektet Global Forest Watch. (Illustrasjonsfoto) Foto: (Ap)

Norge bidrar med 60 millioner kroner til et prosjekt for å satellittovervåke verdens regnskogområder.

Norge blir dermed største bidragsyter til prosjektet Global Forest Watch, skriver Dagens Næringsliv (DN) fredag ifølge NTB.

Det er selskapet Google som står bak teknologien for å legge informasjon fra satellittovervåkingen inn i kart over skogsområder over hele verden. Gjennom prosjektet kan kart som viser regnskog, oppdateres med få ukers mellomrom.

- Systemet er viktigst for regnskoglandenes egen kontroll. Så kan disse med en gang se ulovlig avskoging og ta dem som utfører dette med «rykende pistol», sier statssekretær i Lars Andreas Lunde (H) i Klima- og miljødepartementet.

Norge bidrar mest til prosjektet fordi Norge er landet som satser mest på bevaring av skog som klimatiltak, ifølge statssekretæren. USA, Storbritannia og en rekke andre land er også bidragsytere til prosjektet.

Etter stortingspartienes klimaforlik fra 2008 og 2012 skal Norge bidra med inntil 3 milliarder kroner årlig til tiltak mot avskoging i utviklingsland. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.