Norge dropper snus

Oljefondet selger seg ned i snusprodusenten Swedish Match.

Ifølge di.se viser den siste aksjonærutskriften til det børsnoterte svenske snusselskapet Swedish Match, at det norske oljefondet har solgt seg ned i selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Avisen skriver at oljefondets etiske regler kan føre til at Oljefondet selger seg helt ut av Swedish Match. Nå har imidlertid oljefondet solgt seg ned med drøyt 1 million aksjer i det svenske snusselskapet, noe som tilsvarer 0,4 prosent av kapitalen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ved utgangen av mars hadde den norske staten 5,66 millioner aksjer i Svedish Match.

Rett før påske meldte regjeringen at de vil kaste tobakksselskaper ut fra oljefondet. Det offentliggjorde finansminster Kristin Halvorsen fredag, da Finansdepartementet la frem nye retningslinjer for oljefondet.

I tillegg til å droppe selskaper som produserer tobakk, meldte regjeringen at de også vil opprette en observasjonsliste for selskaper som er i grensesonen for å svartelistes. Ett av grepene skal være å innta et bredere perspektiv: hensyn til miljø, sosiale forhold og god selskapsstyring skal i større grad integreres som relevante faktorer i hele arbeidet med forvaltningen av fondet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.