*Nettavisen* Økonomi.

Norge endrer restriksjoner på handel med Myanmar

Foto: ANDREW BIRAJ (Reuters)

Oslo (NTB): Norge vil ikke lenger fraråde nordmenn å handle med eller investere i Myanmar, opplyser Utenriksdepartementet.

14.01.12 21:32

Det er de særnorske restriksjonene som nå blir opphevet, mens Norge fremdeles kommer til å følge EUs sanksjoner mot landet. Men også dette sanksjonsregimet vil bli vurdert nærmere i løpet av våren.

- Vi vil oppheve de sterke rådene vi hittil har gitt norske, private bedrifter om ikke å investere i Myanmar, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK.

Norske myndigheter har tidligere frarådet all handel med regimet.

- Mange politiske fanger er nå løslatt, og det er tatt viktige skritt på veien mot forsoning og demokrati. Den norske endringen er et signal til myndighetene i Myanmar om at reformer nytter, sier Støre i en pressemelding.

Den sivile regjeringen som ble utpekt av de militære til å overta etter mange år med militærregjeringer, har satt i gang et omfattende reformarbeid. Siden regjeringen innledet reformene i fjor, er flere hundre fanger løslatt, blant dem opposisjonsleder Aung San Suu Kyi. Fredag ble rundt 650 fanger løslatt i Myanmar, og ifølge myndighetene i landet var over 300 av dem politiske fanger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.