NA24.no

Norge går så det griner

Sist oppdatert:
Her er en ny bekreftelse på at det er brennhett i norsk økonomi.

Torsdag kom tallene som viste at arbeidsledigheten i Norge holder seg på en rekordlavt nivå. Nå følger Statistisk Sentralbyrå opp med en ny statstikk som viser at det er brennhett i norsk økonomi.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge SSB melder norske industriledere om et høyt aktivitetsnivå i andre kvartal. Så høy er aktiviteten at det nå er kapasitetsvansker og mangel på kvalifisert arbeidskraft som er hovedproblemet til norsk økonomi.

Produksjonsvolum og kapasitetsutnytting fortsetter å øke, og det er klare indikasjoner på vekst i industrisysselsettingen. Samlet ordrebeholdning stiger som en følge av bedret ordretilgang i hjemme- og eksportmarkedet. Markedsprisene synes også å styrke seg, melder SSB.

Industrilederne venter også fortsatt bedring i utviklingen for sine bedrifter. Et klart flertall av industrilederne bedømmer nemlig at de generelle utsiktene på kort sikt vil bedre seg.

Forventning om positiv utvikling i ordretilgangen samt stigende markedspriser underbygger dette resultatet, melder SSB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere