Manchester Uniteds åttendelsfinale mot Paris Saint-Germain i Champions League tirsdag kveld ble en nedtur sett med mange norsk øyne. Ole Gunnar Solskjærs røde djevler har et fryktelig vanskelig utgangspunkt før returen i Paris etter 0-2-tapet på Old Trafford, men i TV 2 har man grunn til å juble.

Det er den mest sette fotballkampen på både TV 2 Sumo og TV 2 Sport1 noensinne. 277.000 seere så kampen på Sport1, som er ny rekord.

Også Sumo nådde nye høyder.

- Etter at Ole Gunnar Solskjær tok over som manager i Manchester United har interessen for engelsk fotball skutt i været, og vi opplever en stor vekst av nye kunder til TV 2 Sumo. Vi håpet selvsagt på å sette rekord i kveld, men at tallene skulle bli så høye kunne vi knapt drømme om. All heder til TV 2 Sporten som leverer et fantastisk redaksjonelt produkt, og til TV 2 Sumo som har gitt seerne en prikkfri sending, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 i en pressemelding.

Den forrige rekorden tilskrives også Solskjær-effekten. 105.000 seere så Uniteds match i Premier League mot Tottenham 13. januar (seier 1-0).

Solskjær-feberen ga rekord i hele Sumo-universet tirsdag kveld. 166.000 kunder var innom plattformen, en forbedring på 40.000 samtidige brukere.

Tapet mot PSG var det første for Ole Gunnar Solskjær som Manchester United-manager. På de foregående ti kampene som sjef hadde han ni seire og én uavgjort. I nær fremtid venter svært viktige kamper mot Chelsea (FA-cup), Liverpool (Premier League) og returkampen i Paris i Champions League.