NA24.no

Norge motarbeider SAS

Tidligere SAS-direktør Jørgen Lindegaard mener de statlige eierne motarbeider flyselskapet.

Les NA24 på mobil

Jørgen Lindegaard bytter etter fem år jobb til en roligere direktørjobb i Danmark. SAS har under hans ledelse gjennomført et spareprogram på rundt 12 milliarder kroner og reddet SAS fra konkurs. Han hevder nå at de statlige eierne er skadelige både for selskapet og de andre aksjeeierne, ifølge Dagens Industri.

NA24 - din næringslivsavis

- De statlige eierne motarbeider SAS, og de har dessuten vanskelig for å kombinere sine roller som lovgivere og eiere, sier Jørgen Lindegaard til avisen.

Merkelig lederskap
Han synes det er vanskelig å forklare for markedet og andre aksjeeiere hvorfor SAS har tre statlige eiere som motarbeider selskapet.

- De gjør sitt beste for å øke konkurransen for SAS. Den norske staten avskaffet vårt bonusprogram for å gjøre det lettere for Norwegian å etablere seg, og alle de tre statene legger sine flyreiser ut på anbud. Om Ericsson hadde et flyselskap, ville vel de ansatte ha fløyet med det, undrer Lindegaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere