NA24.no

Nordmenn havner på topp i ny levekårsundersøkelse. Bildet er tatt fra slottsplassen 17. mai 2014.
Nordmenn havner på topp i ny levekårsundersøkelse. Bildet er tatt fra slottsplassen 17. mai 2014. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Norge på førsteplass i global levekårsrangering

Sist oppdatert:
Norge utkonkurerer både USA, Storbritannia, Australia og de andre nordiske landene i ny levekårsrangering.

Norge måtte dele førsteplassen med 20 andre land, men ble i en global levekårsundersøkelse rangert på topp innen områder som personlig frihet, sikkerhet og tilgangen til informasjon.

Social Progress Index (SPI) er en årlig global indeks som rangerer 133 land basert på 52 økonomiske, samfunnsmessige, sosiale og miljømessige faktorer.

– Norges rangering som det mest sosialt avanserte landet i verden, er et fremdragende resultat. Norge utkonkurrerer USA, Storbritannia, Australia og de andre nordiske landene på tvers av et bredt spekter av faktorer, sier administrerende direktør i Social Progress Imperative, Michael Green, i en pressemelding.

Norge kommer på en andreplass innen kategorien personlighet og valgfrihet, som blant annet dreier seg om korrupsjonsnivå og graden av religionsfrihet.

Norge får også topplassering når det gjelder tilgangen til informasjon og bruk av kommunikasjonsmidler, personlig sikkerhet – som går på antall omkomne i trafikken og voldsforbrytelser, og kvaliteten på landets vann- og sanitæranlegg.

Etterfulgt av Norge følger de nordiske landene Sverige på en andre plass, Finland på sjuende plass og Danmark på en åttende plass. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere