NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

I TOPPEN: Norge er på topp når det gjelder å være pensjon.
I TOPPEN: Norge er på topp når det gjelder å være pensjon. Foto: Laurence Mouton (Illustrasjon)

Norge på topp i pensjonsindeks

Ikke i noe annet land er det så godt å være pensjonist som i Norge, viser en pensjonsindeks fra Natixis Global Asset Management.

Norge slår både Sveits og de øvrige nordiske landene, og topper listen som er basert på totalt 18 ulike indikatorer, skriver Finansavisen. Øvrige land på topp-ti-listen er New Zealand, Australia, Tyskland, Nederland og Luxembourg.

Les også: Pensjonistleder raser: -  Hvis du betaler null i skatt og får skattelette, så blir det fortsatt null

Norge og Sveits er de eneste landene med topp-ti-plasseringer i alle de fire delindeksene – helse, materiell velstand, pensjonsfinanser og livskvalitet. Når det gjelder materiell velstand, er Norge på topp, og vi er på tredjeplass i delindeksene for helse og livskvalitet.

Les også: Pensjon: - Kvinner bør bli delvis uføre framfor å jobbe frivillig deltid

Norge ligger bare på en niendeplass når det gjelder pensjonsfinanser, blant annet på grunn av høyt skattetrykk og aldrende befolkning. Likevel har pensjonsfinansscoren økt fra 72 prosent i fjor til 73 prosent i år.

Til tross for skatteletter er Norge åttende dårligst på skattetrykkindikatoren. Offentlig gjeld teller imidlertid positivt. Samtidig viser indeksen at Norge scorer bra på inflasjon og styresett, og ganske bra på banktap på utlån.

Les også: Frykt for lav pensjon gir fondsrekord

Norge oppnår for øvrig den høyeste lykkeindikatoren, opplyser franske Natixis Global Asset Management.

Har du fått med deg denne videoen?

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere