NA24.no

Norge suser opp på superliste

Norsk økonomi er konkurransedyktig, ifølge IMD World Competitiveness Center.
Norsk økonomi er konkurransedyktig, ifølge IMD World Competitiveness Center. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
På verdenstopppen i konkurransedyktighet, ifølge undersøkelse.

Til tross for fallende oljepris, utsikter til svekket økonomisk vekst og stigende arbeidsledighet, er det også ting som går bedre i norsk økonomi skal man tro en ny undersøkelse fra «IMD World Competitiveness Center».

Tredje best i Europa
I den årlige undersøkelsen, utgitt siden 1989, som rangerer konkurranseevne blant 61 land, rykker Norge oppover på listene, og plasseres foran våre skandinaviske naboer Danmark og Sverige.

Fra 2014s plassering som det tiende mest konkurransedyktige landet i verden, stiger Norge i år til syvende plass, opplyser IMD i en pressemelding.

Innen regionen Europa er Norge nå på tredjeplass.

Spesielt bra gjør Norge det i underkategorien produktivitet og effektivitet med rangeringen som nest best i verden, mens det har vært en tilbakegang til 21. plass i internasjonale investeringer og til 11. plass i nasjonal økonomi.

USA på topp
I år som i fjor toppes listen av USA, med begrunnelsen sterk forretningseffektivitet og finanssektor, innovasjonsevne og effektiv infrastruktur.

Ifølge undersøkelsen er forretningseffektivitet et fellestrekk blant landene som presterer best, med ni av de ti landene øverst på listen også blant de ti fremste på forretningseffektivitet.

- Enkelt forklart er forretningseffektivitet avhengig av større produktivitet, og landenes konkurranseevne er sterkt knyttet til virksomhetenes evne til å forbli lønnsomme over tid. Det å øke produktiviteten er fortsatt en grunnleggende utfordring for alle land, sier professor Arturo Bris, leder ved IMD World Competitiveness Center.

De ti øverst rangerte landene i 2015:
1.USA
2.Hongkong
3.Singapore
4.Sveits
5.Canada
6.Luxembourg
7.Norge
8.Danmark
9.Sverige
10.Tyskland

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere