Gå til sidens hovedinnhold

Norges beste meglerhus

Beste meglerhus? Beste analytiker? Ny kåring rangerer norske meglerhus.

Finansbladet Kapital er ute med sin kåring av de beste meglerhusene og deres analytikere. I kåringen er SEB Enskilda kåret til det huset med best analysestab, mens den beste meglerstaben har ABG Sundal Collier, mener Kapital.

Beste analytikerstab:
* SEB Enskilda

* First Securities

* DnB Nor Markets

Beste meglerstab
* ABG Sundal Collier

* Carnegie

* First Securities

I listen gis ABG Sundal Colliers oljeanalytiker Oddvar Bjørgan topprangering av alle analytikerne i de norske meglerhusene. På plassene bak ham kommer First Securities-strateg Peter Hermanrud og Media/handels-analytiker Atle Vereide i SEB Enskilda.

Innenfor andre kategorier har Kapital kåret Aasulv Tveitereid i SEB Enskilda til årets analytiker innenfor Offshore/oljeservice, mens Klaus Hatlebrekke er best på fisk. Innenfor industriområdet og bankområdet kapret henholdsvis Firsts Hans-Erik Jacobsen og Carnegies Thomas Svendsen topplassene.

DnB Nor Markets shippinganalytiker Henrik With tok også en topplassering. Innenfor Telekom og IT tok henholdsvis Enskildas Ole Petter Kjerkreit og Sjur Malm lederplassen.

Årets megler ble Lars-Henrik Røren i Kaupthing, ifølge Kapital-kåringen.

Rangeringen er gjennomført ved at 52 av de største private- og institusjonelle investorene i Norge har svart på spørsmålene.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus