Norges dyreste bolig

Bare fem eiendommer over 20 millioner kroner er til salgs i Norge akkurat nå. Her er de dyreste.

24.02.07 12:53

Den aller dyreste eiendommen til salgs i Norge for tiden ligger på Slemdal i Oslo. Slemdal ligger i bunnen av Holmenkollåsen og her er et gigantisk hus på 570 kvadratmeter til salgs. Man får også en diger tomt på nesten tre mål. Huset har en prisantydning på 32 millioner kroner, så det er neppe for hvermansen.

- Det er det ikke, sier megler Kristin Nyquist, hos Sem & Johnsen, til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

I dag er det fire leiligheter i huset.

Det kan være en fordel å være nevenyttig eller rett og slett tenke utbygging. Huset, som er verneverdig på Byantikvarens liste, trenger oppussing, og det ligger i et område der det skal fortettes. Det er altså planer om å bygge flere boliger i strøket.

Utvikling på Slemdal
Det liker ikke Slemdal-beborne, så fortettingsplanene har blitt svært forsinket. Det finnes likevel tegninger som viser en reguleringsplan for Risalléen 33, med utbygging av tomten, og det er derfor eiendommen er så dyr.

- Dette er en eiendom med utviklingspotensial, det er tegnet tegninger. Beboerne er i ferd med flytte ut, både eier og leietakere bor der i dag, sier Nyquist.

Hun solgte også denne eiendommen for kort tid tilbake, og eiendommen er altså utviklet i mellomtiden. Ifølge Dagens Næringsliv vant Nyquist salgskampen mot kjendismegler Petter Andreas Poppe.

Blokker på Sunndal
Om ikke Slemdal faller i smak, kan du bla opp 30 millioner kroner for tre leilighetsblokker på Sunndalsøra i Møre og Romsdal. De er bygget i 1968 og ligger rett under fjellet.

Blokkene består av fire etasjer og er totalt på 1377 kvadratmeter. En blokk har 18 leiligheter. De andre to har tilsammen 101 hybler. Husleien er på 37.500 kroner i måneden. Terra Eiendomsmegling ved megler Jan O. Kvalvåg selger blokkene.

Dette er heller neppe noen eiendom for hvermansen.

Næring i Sandviken
Har du 25 millioner kroner kan du velge mellom to ytterst forskjellige eiendommer. Det ene er en næringseiendom bygget i 1932 på Sandviken i Bergen.

- Dette er en eiendom med potensial. Interessentene håper at den kan utvikles til boligeiendom, sier megler Tom Jørgensen i Notar Eiendom Bryggen til NA24. Det er ikke tatt noen avgjørelse om dette ennå.

- Vi har større og større kjøpegruppe i 10 millioner pluss-markedet. Både næringsdrivende og forbruker er i denne kjøpergruppen, forteller han.

Stall i skogen
Den andre er en Stall Stormark i Lierskoge. - for den som liker hest. Selger ønsker ingen offentlighet rundt eiendommen, men megler Andrew Jackson Hemker i Privatmegleren kan fortelle at det er begrenset med kjøpere i 25-millionerssegmentet.

- De få som er bruker tid på å handle. De kan bruke alt fra to uker til to år.

NA24 kan avsløre at det bor en ordentlig hestejente på eiendommen, med navn Stormark.

Herskapelig på Lagåsen
Megler Torbjørn Ek i Ek selger har også en millioneiendom til salgs på Lagåsen. Den blir beskrevet som en «herskapelig eiendom fullstendig usjenert beliggende i det kulturhistorisk viktige området Lagåsen, hvor en rekke av landets mest kjente kunstnere bygget og bodde rundt år 1900.»

NA24 lyktes ikke i å komme i kontakt med Ek. Prisantydningen er på 21 millioner kroner.

- Det er for lite objekter i forhold til hvor mye penger det er, sier kjendismegler Miguel Sørhol i Privatmegleren Residens, til NA24. Siden han skal en svipptur til Østerrike har han ingen eiendommer ute nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag