Norges dyreste boliger

Her er landets dyreste tak over hodet. Se bildene.

02.02.07 11:08

Torsdag ble det kjent at Einar Nagell-Erichsen har solgt Munkebakken, Norges dyreste hus. Eiendomsutvikleren Tore Lie fra Stavanger har sikret seg herligheten for den nette sum av 155 millioner kroner.

Les mer: Her er Norges dyreste hus

Nå krangler flere av Norges rikeste investorer om superkåken.

NA24 har sett på boligrekordene i de fire andre største byene i Norge.

Bergens dyreste bolig – en villa på Sydnesplassen 1 – ble i fjor sommer solgt for i overkant av 20 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Boligen har takterrasse og 160 kvadratmeter med eget boblebad, og hovedleiligheten går over tre etasjer.

Selger Allan Karlsen ønsket ikke å selge boligen til hvem som helst:

- Jeg har lagt enormt mye arbeid ned i dette, designet alt selv, så jeg vil ikke selge det til noen som bare vil stykke dette opp til små leiligheter for å maksimere profitt, uttalte Karlsen i fjor til Bergens Tidende.

LES OGSÅ: Se hvem som har tjent mest på boligen i Hordaland

Millioner over takst
For bare noen dager siden ble en toppleilighet i boligkomplekset Badedammen midt i Stavanger sentrum solgt for 13 millioner - 4,3 millioner over takst. Prisen gir en rekordhøy kvadratmeterpris på 75.500 kroner kvadratmeteren.

- Dette er det dyreste jeg har hørt om her i distriktet, sier Tormod Roth, leder av Rogaland Eiendomsmeglerforening forbløffet.

Se bildene av leiligheten her (bildegalleri).

Leiligheten på 172 kvadrat ble solgt 10. januar i år etter en intens budrunde mellom to interessenter. Den ligger i 9. etasje, har to bad og tre soverom. Fra en diger terrasse har man milevis med utsikt.

Roth understreker at prisen per kvadratmeter for boliger i Rogland stiger hver uke.

Sist rekord for kvadratmerpris ble satt i august i fjor, da første byggetrinn i Eiganes Park ble lagt ut for salg. De dyreste leilighetene i prosjektet kostet 70.000 kroner kvadratmeteren. Den aller største og dyreste leiligheten på 300 kvadratmeter, med 150 kvadratmeter terrasse, er solgt til en av utbyggerne for 21 millioner kroner, de dyreste bolgprisen i Rogaland noensinne.

Praktbolig i havgapet
I 2006 satte Steffen Langaard prisrekord for bolig på Sørlandet da han kjøpte Langenesveien 372 i Søgne like utenfor Kristiansand for 21,5 millioner kroner.

Det var den tidligere direktøren Otto Lorentz og kona Anne-Lise Larssen som kjøpte prakteiendommen i havgapet på Langenes i Søgne for seks millioner kroner for sju år siden.

Den har de senere år blitt betydelig opprustet og har nå svømmebasseng, tennisbane, og brygge for seilbåt. Langgaard kjøpte eiendommen i mai 2006 av Anne Lise Larssen.

Slo sammen leilighet
En trondheimsfamilie betalte høsten 2005 ti millioner kroner for en leilighet på Rosenborg Park i Trondheim.

Leiligheten var i utgangspunktet tenkt som to leiligheter. Men da en familien fikk se utbyggingsplanene var budskapet klart: Slå de to leilighetene sammen til én bolig, og vi kjøper den!

Kjøperne var inne med egen interiørarkitekt for å skreddersy leiligheten.

Den 250 kvadratmeter store leiligheten dekker hele toppetasjen i sitt bygg, og har en storslagen utsikt over Trondheim og en gedigen uteterrasse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.