Gå til sidens hovedinnhold

Norges dyreste boliger

Hallvard Flatland er bare en av kjendisinvestorene som står i kø for å selge.

Flere av Norges dyreste eiendommer er til salgs etter at en rekke av kjendisinvestorene i Norge har blødd på seg anemi i aksjemarkedet denne høsten.

NA24 - din næringslivsavis

En hel bunke med luksusboliger ligger ute til salgs, og det er flere kjente og halvkjente investorer som eier disse eiendommene. Partner Nils O.M. Nordvik i Nordvik & Partners sier til Kapital at de stadig får flere forespørsler fra investorer som lurer på hva de får for sin bolig. Årsaken er en mer presset privatøkonomi.

Nordvik tror det er enkelte investorer som har investert litt mye og lånt litt for mye penger.

For dyrt fra Flatland
En av dem som har forsøkt lenge å selge er Hallvard Flatland. Eiendomsinvestoren og TV-kjendisen forsøker å få hele 25 millioner kroner for sitt hus på Nesøya i Asker.

Ifølge Kapital har brødrene Øystein og Torstein Tvenge allerede lagt ut sine hus, med en prislapp på henholdsvis 24,5 og 17,5 millioner kroner. Sistnevnte har tidligere forsøkt å selge huset på Vinderen i Oslo til 20 millioner kroner, men har altså blitt nødt til å rabattere.

På Nøtterøy i Vestfold har ikke Telecomputing-gründer Jostein Eikeland mulighet til å vurdere budene. Carnegie har begjært hans hus solgt, og prislappen ligger på 22,5 millioner kroner.

På pristoppen er Per-Espen Skippervold og Bjørn Sellæg, som begge håper på å få 70 millioner kroner for sine hus på henholdsvis Snarøya i Bærum og Frogner i Oslo. Begge har merket det tøffe finansmarkedet de siste månedene, men førstnevnte skal ha oppgitt familiære forhold som årsak til salget.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken