*Nettavisen* Økonomi.

Norges laveste mobilpriser

Her er landets billigste mobilabonnement.

27.09.07 19:03

Lavprismobilselskapene IPEA og One Call deler ut mellom 120 og 140 ringeminutter i måneden til sine kunder. Selv om dette gjør det mulig med svært lave mobilregninger for de aller fleste, har de nå fått en konkurrent på studentmarkedet som ingen kan måle seg med.

Nutel har inngått et samarbeid med Studentkortet.no, og for under 35 kroner kan du som student få 500 ringeminutter og 1000 gratis tekstmeldinger i måneden. Det tilsvarer mer enn 2 timer hver uke og mer enn 30 tekstmeldinger hver dag.

Haken er at du må finne deg i å motta reklame på mobilen.

Bruker du opp de inkluderte minuttene og meldingene er ringeprisen 79 øre per minutt og 39 øre per tekstmelding. Datatrafikk, utenlandstrafikk og trafikk til spesialnumre blir fakturert på vanlig måte.

Spar tusenvis
IPEA Hades ligger øverst på prisoversikten Telepriser.no. Dette abonnementet gir deg 142 ringeminutter og 99 tekstmeldinger til 0 kroner måneden. For deg som holder deg innenfor dette, er det ingen andre som kan måle seg på pris. OneCall er en annen av de rimeligste aktørene på markedet. De gir deg 120 ringeminutter og 90 gratis meldinger i måneden, men har mye lavere priser etter disse gratisminuttene enn IPEA.

Vi har sammenlignet hva månedsregningen vil bli med IPEA Hades og OneCall Faktura opp mot Nutels studentabonnement med samme forbruk, altså 500 ringeminutter og 1000 tekstmeldinger i måneden:

Inkl. ringemin.

Inkl. SMS

Totalpris pr. måned

Nutel Student

500

1000

50 *

IPEA Hades

142

99

1000

OneCall Faktura

120

90

690

*Inkludert årspris for Studentkortet.

Spar 12.000
Dersom du er student og ringer mye, kan du altså spare nærmere 12.000 kroner året på å velge Nutel Killbill og Studentkortets mobilløsning fremfor IPEA Hades. For studenter vil dette utgjøre besparelser på rundt 15 prosent av de totale utbetalingene fra Lånekassen.

Sammenlignet med abonnementet OneCall Faktura vil besparelsene være drøyt 8000 kroner i året, eller rundt 10 prosent av Lånekassens årlige støtte.

Dyrere med venner
Flere mobilselskaper har i løpet av året lansert sine venneabonnement. Vi har gjort en sammenligning av vennetjenesten fra NetCom og studenttilbudet fra Nutel Killbill.

NetCom venner koster 29 kroner i måneden. I tillegg betaler du en startavgift på 69 øre per samtale. Velger du NetCom Smarttalk med månedsavgift på 0 kroner og ringer utelukkende til andre Netcom-kunder vil dette allikevel bli minst like dyrt som studenttilbudet ved like mange ringeminutter. Da slipper du riktignok reklame.

Med Nutel Student koster 500 ringeminutter deg 50 kroner i måneden, dersom vi regner med årsprisen for Studentkortet i tillegg til årsprisen for mobilabonnementet. De samme ringeminuttene fordelt på 10-minutterlange samtaler til andre Netcom-kunder vil med NetCom Smarttalk og Venner koste 63,50 kroner. Selv uten en eneste SMS og en eneste samtale til andre enn Netcom-kunder, er altså dette et dyrere tilbud.

Klikk på bildet for å forstørre.

Reklamefinansiert
Flere av Nutels mobilabonnement er reklamefinansiert, og som kunde av det råbillige studentabonnementet må du finne deg i å motta reklame på mobilen - både i form av tekst- og bildemeldinger, talemeldinger og reklame som ruller over mobilskjermen din.

- Hva slags, og hvor mye, reklame du vil motta på mobilen avhenger av hvilke kampanjer vi har. Noen ganger får du høre en kort kommersiell beskjed i øret før du ringer noen, andre ganger vil du få reklame i form av SMS til mobilen din, sier salgs- og markedssjef Siri Wormdahl i Nutel til Nettavisen.

Hun påpeker at all reklame skal være nyttig for kundene, og at mengden ikke kommer til å være påtrengende stor.

- Vi er avhengige av at kundene våre kan og vil leve med reklamen de mottar. For eksempel vil ikke gutter få reklame for tilbud på Libresse, sier hun.

Kun for studenter
Det er slett ikke alle som kan få det nye superbillige mobilabonnementet. For å kvalifisere må du nemlig være student ved en av landets høyskoler eller universiteter, og du må kunne fremvise gyldig studentbevis. Elever ved videregående skole er ikke omfattet av tilbudet.

Abonnementet avhenger også av at du har fordelskortet Studentkortet som har en årsavgift på 200 kroner.

Nutel Killbill Student koster 399 kroner i året og må betales forskuddsvis. Dette tilsvarer en månedsavgift på 33,25 kroner. Legger vi til de 200 kronene det koster å ha Studentkortet, er den totale månedskostnaden oppe i snaue 50 kroner. Også årsavgiften for Studentkortet er iberegnet i våre priseksempler.

Utover årsavgiften til Studentkortet og selve abonnementsprisen tilkommer ingen etableringskostnader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.