Gå til sidens hovedinnhold

Norges mektigste sier opp

Den mektigste kvinnen i norsk næringsliv slutter i jobben. Les hvorfor.

Etter fem år som adm. direktør i SpareBank 1 Gruppen og leder for SpareBank 1-alliansen, har Gunn Wærsted, av mange holdt for å være en av de mektigste kvinnene i norsk næringsliv, sagt opp sin stilling.

NA24 - din næringslivsavis

Hun overtok et finanskonsern som gikk med 1,7 milliarder kroner i underskudd, hvor en av bankene forsvant ut av alliansen og utfordringene sto i kø. Nå har det snudd. Fem år etter har resultatet blitt nær tre milliarder kroner bedre.

Naturlig veiskille
I forrige uke kunne hun presentere et historisk godt resultat, da den viktige milepælen en milliard kroner på bunnlinjen ble passert. Nå mener hun utfordringene på mange måter er løst, og at finanskonsernet og alliansen er dermed på vei over i en ny fase. Dermed er tidspunktet for en avgang ikke unaturlig.

- Nå har jeg jobbet her i fem år, da var hele konsernet i en krevende og vanskelig situasjon, med store underskudd. Det er i store trekk løst. Det er ikke unaturlig med et veiskille, sier hun til NA24.

Ikke ny jobb ennå
Hun har ennå ikke avgjørt hvor hun skal begynne.

- Jeg har faktisk ikke tenkt over det, men jeg skal bruke tiden fremover til å finne ut hva jeg skal gjøre, sier hun.

Wærsted er bedt av styret om å sitte i stillingen fram mot sommeren 2007.

- Vi er svært lei oss for Gunns avgjørelse. Vi er meget takknemlige for innsatsen og resultatene som er levert, og at en ny leder dermed kan ta over en virksomhet som er i god driv, sier styreleder Finn Haugan.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget