NA24.no

Norges mest lønnsomme forlag?

Sist oppdatert:
Spektrum Forlag solgte bøker for 48,5 millioner og sitter igjen med 20 prosent.

Med titler som «Den store helseboka», «Maleriets historie», «En gentlemann», «Menneskehetens mysterier» og «Min første bok om traktorer», tjener det familieeide forlaget grovt med penger.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Selskapet har lagt bak seg nok et godt år, og forventer også i 2008 en positiv utvikling, skriver styret i årsberetningen.

For de to siste årene har overskuddet etter skatt endt på til sammen 18,2 millioner. I fjor steg omsetningen med 7,5 millioner til 48,5 millioner.

Les også: Trekker ikke skandalebok

Og her er forklaringen på suksessen:

- Spektrum forlag har et eksklusivt samarbeid med Ludwig Könemann, som på slutten av 1990-årene revolusjonerte forlagsverdenen med å gi ut flotte bøker til meget lave priser simultant på mange europeiske språk. I tillegg har vi enerett på utgivelse og distribusjon av Parragons bøker i Norge. Parragon Books er verdens største utgiver av faktabøker og har hatt en eventyrlig suksess verden over de siste årene. Parragon er spesialist på samtrykk av bøker i gigantiske totalopplag, simultant på mange språk, noe som bringer produksjonskostnadene ned, til glede for det bokkjøpende publikum, heter det på forlagets hjemmeside.

Forlaget eies av Cyrus Kouzekanani Brantenberg gjennom Cybra Holding AS. Han tar ut fem millioner i utbytte. Spektrum Forlag AS står med 23,5 millioner i egenkapital og 37,6 millioner i gjeld.

Les også: Allers kronerulling til Tippeligaen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere