Norges råeste ferieparadis

Foto: Ole Eikeland (Mediehuset Nettavisen)

Nettavisen NA24 gir deg topplisten og bildene over millionpalassene i milliardærleia på Sørlandet.

BLINDLEIA (Nettavisen NA24): Årets sommer i Sør-Norge har vært den mest solfylte på mange år, kanskje den beste på de siste 60 årene.

SE STOR BILDESPESIAL AV PERLENE NEDERST I SAKEN!

Etter mange år med nesten konstant regn i Sør-Norge i juli, har igjen champagnekorkene sprettet i havet og de beste hvite franske burgundvinene slukket tørsten til flere av Norges rikeste.

Lengst mot vest i Aust-Agder finner man Blindleia, som strekker seg fra Brekkestø i øst til Gamle Hellesund i vest.

Blindleia, eller milliardleia som den også blir kalt, har i alle år vært de rikes boltreplass på sommeren. Tosifrede millionpalass kommer tett som hagl.

Stordalen & Co

Kjente finansfolk, skipsredere og investorer som Ola Mæle, Karl Johan Sunde, Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge, Une Amundsen, Gaute Eie, Henrik Christensen, Magne Jordanger, Erik Klaveness, Thomas Høegh og Nicolai Tangen, er bare noen av Norges rikeste, som boltrer seg på Sørlandet og i Blindleia på sommeren.

- Det blir ikke bedre enn dette noe sted i verden, sier Norges råeste aksjemegler de siste 10 årene, Gaute Eie, til Nettavisen NA24.

Foto: (Mediehuset Nettavisen)

Etter å ha gründet meglerhuset Arctic Securities, og tjent en god del titalls millioner kroner, har Eie nå gitt seg, for å søke lykken med egne penger, samt forvalte rundt en milliarder kroner for en av matvarekongene i Norge, Centra-eieren, Christian Stabell Eriksen.

Eie la sin sørlandsperle ut for salg for 18,5 millioner kroner tidligere i år, men har foreløpig ikke fått noe napp. Nå er prisen dumpet til rundt 15 millioner.

- Med denne sommeren vi har hatt, gjør jo ikke det noe, sier Eie med et glimt i øye.

Foto: Ole Eikeland (Mediehuset Nettavisen)

For flere år med regn og regn og atter mer regn, så har interessen for Blindleia-perlene fått seg et lite slag på baugen. Nå håper imidlertid eiendomsmeglerne at trenden har snudd etter den mest solfylte sommeren på flere tiår.

- Vi håper og tror at optimismen er tilbake, når man får en juli som bare er perfekt. Men det er mulig at man trenger to solfylte somrer, for å bevise det, sier eiendomsmegler Gustav Sædberg til Nettavisen NA24.

50-millioners kåker

Noen av Norges mest eksklusive ferieboliger finner man i Blindleia. Flere elsker Blindleia så høyt, at de sågar har meldt flytting til området. Det gjelder blant annet naboene Une Amundsen og Øystein Tvenge på Grosøya i Høvåg.

Begge to sitter på noen perler av noen hus som man trolig må ut med opp mot 50 millioner kroner, for å ha en nubbesjanse til å få kloa i.

- Dette er paradis på jord, sier Øystein Tvenge til Nettavisen NA24.

Foto: Ole Eikeland (Mediehuset Nettavisen)

Investoren hadde tidligere en hytte kun noen hundre meter ut i Skjærgården fra dagens hus, på Ytre Kjeholmen. På naboøya, kun noen titallsmeter unna, holdt Øysteins bror, Torstein, også til i alle år. Nå er det Torsteins sønn, Magnus, som har overtatt.

Tvenge-familien har feriert hver sommer siden slutten av 1960-tallet i Blindleia. Det kommer trolig ikke til å bli en stopper for det med det første heller. Torsteins tre barn, har alle kjøpt seg hvert sitt sted.

De råeste ferieparadisene

På Grosøya finner man også en annen Oslo-riking, skipsreder Trond Klaveness, som i alle år har hatt sitt ferieparadis på øya. Ofte tar han sjøflyet sitt fra kontoret og Oslo til Sørlandet, og flyr dermed glatt over den beryktede køen på E18 som mange sliter med i sommermånedene.

En hytte av en viss kvalitet koster glatt godt over 10 millioner kroner i Blindleia. Skal du virkelig skaffe deg en perle må du legge mye mer på bordet.

Nettavisen NA24 har prøvd å verdsette de råeste ferieparadisene i milliardleia.

Foto: Ole Eikeland (Mediehuset Nettavisen)

På toppen kommer man ikke unna investor Erik Klaveness sitt paradis på Gaupholmen i Brekkestø, som han i sommer prøver å selge for hele 60 millioner kroner.

- Gaupholmen er jo helt fantastisk. Du har alt, dypvannsbrygge, båthus, svømmebasseng, tennisbane, en bygningsmasse på nesten 400 kvadratmeter og ikke minst din egen øy på over 70 mål, sier eiendomsmegler Gustav Sædberg til Nettavisen NA24.

60 millioners herlighet

Det er ikke Sædberg selv som har fått i oppdrag å selge Klaveness sitt drømmested, men han er den megleren som har vært involvert i flest hyttesalg i Blindleia de siste 15 årene.

Om Klaveness-herligheten er verdt 60 millioner?

- Det er selvfølgelig en høy prisklasse, men det er en sjelden vare, er alt Sædberg vil si.

Klaveness sin perle finner du 200 meter fra Brekkestø brygge, som er aller lengst øst i Blindleia, kun 10 minutter med båt fra litt mer berømte Lillesand.

Foto: Ole Eikeland (Mediehuset Nettavisen)

Andre rikinger som har feriested i nærheten er skipsreder, Rolf Westfal-Larsen, finansmannen og sønnen til tidligere kinodirektør i Oslo, Ingeborg Moræus Hanssen, Harald, industrimennene Magne Jordanger og Bjarne Skeie og ikke minst den fallerte finansmannen Harald Ellefsen, som alle er maks noen minutters båttur unna Brekkestø.

På motsatt side av Blindleia, finner man Gamle Hellesund, hvor hotellkongen Petter Stordalen holder til.

Blindleias fineste brygge

Ikke mange hundre meterne fra Stordalen holder hans våpendrager, advokat Henrik Christensen, partner i Ro Sommernes advokatfirma. Som nabo har han rederarving Thomas Høegh, som til daglig befinner seg i London.

Midt i Blindleias herlighet finner vi finansmannen Ola Mæles idyll. I 2007 punget han ut 23 millioner kroner for hytten «Beauleu» på Kalvøya. Ytterligere millioner er gått med til oppussing av blant en av Blindleias fineste brygger.

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Tidligere eide Mæle et palass av et sted på Åkerøya, bare noen minutter unna. Det solgte han imidlertid til broren til Color Line-eieren Olav Nils Sunde, den mindre kjente Karl Johan, for hele 34 millioner kroner. Lenge var det den dyreste hytten som var omsatt i Norge.

Ukjente norske London-forvaltere

Også flere norske forvaltere i London nyter somrene på Sørlandet. Gründer og forvalter i AKO Capital, Nicolai Tangen har funnet sitt paradis på Indre Kjeholmen, rett bortenfor barna til milliardær Torstein Tvenge.

Tangen ble tidligere i år plassert på 751. plass over Englands rikeste med en formue på 105 millioner pund, tilsvarende rundt 900 millioner kroner.

Geir Sagemo, forvalter i en av verdens største oljetradere Vitol, nyter også sine somrer i Blindleia, nærmere sagt på Kvarsnes ytterst i Vallesverdfjorden.

Litt lenger mot øst finner man stedet til norskamerikaneren Bjørn Borgen på Krossen. Han kjøpte øya Haraldsholmen på 1990-tallet for under ti millioner kroner, men har lagt inn en god del millioner i ettertid. Trolig er verdien nå opp mot 45 millioner kroner.

De som tror at det fort kan bli kjedelig etter noen uker med tærne i tanga, må tro om igjen. Nesten hver dag er det en eller annen riking som inviterer på senlunsj på brygga. Og er været dårlig, tar man lunsjen inne på en av de bedre restaurantene i Lillesand.

Se millionpalasslisten her:

HTML EMBED
SlideShowPro({ attributes: { id: "album-5600", width: 550, height: 400 }, mobile: { auto: false }, params: { bgcolor: "#000000", allowfullscreen="true" : true }, flashvars: { xmlFilePath: "http://193.227.204.213/ssp_director/images.php?album=5600" } });

 • Erik Klaveness, 50-60 millioner
 • Øystein Tvenge 40-50 millioner
 • Riddervold-familien, 40-50 millioner
 • Bjørn Borgen, 40-45 millioner
 • Karl Johan Sunde, 40-45 millioner
 • Rolf Westfal-Larsen, 35-45 millioner
 • Gamle Hellesund Peder Paus, 35-45 millioner
 • Une Amundsen, 35-40 millioner
 • Trond Klaveness, 35-40 millioner
 • Bjarne Skeie, 30-35 millioner
 • Peter Widmet, 30-35 millioner
 • Petter Stordalen, 30-35 millioner
 • Kaare Berntsen, 30 millioner
 • Ola Mæle, 25-30 millioner
 • Kristen Hellenes, 25-35 millioner
 • Magnus Tvenge, 20-30 millioner
 • Torstein Tvenge, 20-25 millioner
 • Marianne Tvenge, 20-25 millioner
 • Anders Folkvard, 20-25 millioner
 • Huitfeldt-familien, 20-25 millioner
 • Salvesen-familien, 20-25 millioner
 • Magne Jordanger, 20 millioner
 • Skeie-datter, 20 millioner
 • Harald Ellefsen, 20 millioner
 • Annicken Tvenge, 15-20 millioner
 • Nicolai Tangen, 15-20 millioner
 • Rolf Johan Ringdal, 15-20 millioner
 • Per Platou, 15-20 millioner
 • Thomas Høegh, 15-20 millioner
 • Øystein Krabberød, 15-17 millioner
 • Harald Moræus Hansen, 15 millioner
 • Gaute Eie, 15 millioner
 • Henrik Christensen, 15 millioner
 • Morten Andvig, 15 millioner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag