Gå til sidens hovedinnhold

Norges rikeste kvinne inn bakveien til Innovasjon Norge

Reaksjonene er mange etter at milliardærarving Katharina G. Andresen fikk lynansettelse hos statlige Innovasjon Norge.

- Jobben fremstår som en stor bjørnetjenste for dem begge. Og det er fryktelig naivt hvis Innovasjon Norge trodde dette skulle forbigås i stillhet, skriver Medier24-redaktør Gard L. Michalsen.

Les: Styrelederen i Innovasjon Norge vil ha redegjørelse om ansettelsen av Katharina G. Andresen

Men Katharina G. Andresen slår tilbake på Twitter: «Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt ut av posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow».

Det hele begynte med et intervju i Dagens Næringsliv, der 23-åringen fortalte at hun ville arbeide for sitt store forbilde Anita Krohn Traaseth, før hun går inn i familiebedriften eller begynner å studere.

Katharina G. Andresen anbefalte intervjuet på Instagram.

Det fikk Gard J. Michaelsen til å spørre på Twitter om «det faktisk er slik at Norges rikeste kvinne fikk jobb i et statlig selskap uten å søke jobb. I andre land kaller vi det nepotisme».

Anita Krohn Traaseth svarte: - Jeg forstår at du og andre lett kan tenke det, finat at du sier det høyt, men det er ikke tilfelle her. Hennes kompetanse og mulighet for å bistå raskt matchet behov for denne administrative ansettelsen.

Ifølge Krohn Traaseth får Katharina G. Andresen seks måneders ansettelse. Dette er en endring etter at man først opplyste at det var snakk om et ti måneders engasjement. Forskjellen er viktig fordi man kan ansette i seks måneder uten å lyse ut stillingen.

Dette får advokat Thor Anrne Wollum i Advokatfirmaet Storeng, Bech & Due Land til å reagere: - Dette synes å være gjort i omgåelsesøyemed. Det er ikke uproblematisk, sier han til E24.no, og viser til at siden behovet først ble vurdert til ti måneder, så skulle stillingen vært utlyst.

Også på Facebook har debatten gått høyt. Sosiolog og kommentator Kjetil Rolness karakterer feiden som «en herlig farse om arv, kjønn og rekruttering i verdens likeste land».

Innovasjon Norge er et offentlig virkemiddel for å bidra til innovasjon. I fjor fikk virksomheten 3,8 milliarder kroner fra Stortinget og fylkestingene, ifølge årsrapporten. Sammen med låneordninger skaffet Innovasjon Norge over syv milliarder kroner til næringslivet.

Les også

Styrelederen i Innovasjon Norge vil ha redegjørelse om ansettelsen av Katharina G. Andresen

Kommentarer til denne saken