*Nettavisen* Økonomi.

Norges største bank knaller til

Foto: (Stig B. Fiksdal Adobe RGB 1998)

Flere og flere velger DnB.

DnBs driftsresultat for tredje kvartal ble på knallsterke 2,49 milliarder kroner. Det var likevel svakere enn 3,04 milliarder kroner på samme tid i fjor. Inntektene var på samme tid opp fra 5,98 milliarder kroner i fjor til 6,39 milliarder kroner i tredje kvartal i år.

Det var svakere resultater i Vital som dro ned resultatlinjen fra i fjor. Samtidig som satsingen i Latvia ble dratt ned.

– Resultatet dette kvartalet er preget av turbulente finansmarkeder, noe som særlig trekker Vitals resultat ned. Samtidig har uroen i finansmarkedene gitt oss betydelige markedsverdiendringer på andre områder som veier opp for Vitals reduserte resultat. Det er også en positiv utvikling i den bankrelaterte virksomheten vår, skriver konsernsjef Rune Bjerke.

Lite tap på lån
Kvartalsrapporten viser videre at det er lite tap på utlån i DnB. Dette inkluderer shippingvirksomhete, hvor rederne innenfor flere områder taper penger hver dag.

«Nedskrivningene i Retail Norge ble redusert med 100 millioner kroner fra tredje kvartal 2010. Innenfor øvrige segmenter inklusive shipping var nedskrivningene fremdeles på et lavt nivå. Likevel økte de samlede nedskrivningene på utlån og garantier med 527 millioner kroner fra tredje kvartal 2010. En stor del av dette er knyttet til nedskrivninger på boliglånsporteføljen i Latvia», heter det i kvartalsrapporten.

Tar markedsandeler
Videre viser kvartalsrapporten at Norges største bank kaprer markedsandeler blant lånekundene.

«DnB NOR fortsetter å ta markedsandeler. De gjennomsnittlige utlånsvolumene økte med 7,1 prosent fra tredje kvartal 2010. Utlånsmarginene ble redusert med 0,02 prosentpoeng i samme periode og var preget av fortsatt sterk konkurranse», heter det i rapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag