Norges største personligheter

Noen mennesker har større personlighet enn andre. Her er Norges største.

(Side2 :) Ordbokforlaringen av personlighet er et individ som helhet, med personlighetstrekk og summen av karakteristiske egenskaper. En person med personlighet har en utpreget individualitet. Et særpreg.

Side2 har sett på den norske kjendissfæren og kåret Norges 10 største personligheter i sammenheng med lanseringen av det nye nettsamfunnet Me.

Bakgrunnen for lanseringen av nettstedet var at man for første gang i Norge virkelig skulle kunne skape sin egen personlighet på nett, slik som Metalbarbie eller Arwen har gjort.

Her kan du lage din egen personlighet på nett

Du vil finne alt fra 45 år gamle redaktører til 15 år gamle Rammstein-fansMe . Me er for alle uansett sivilstatus, holdning, mening eller interesse. Et sted å være seg selv. De eneste som muligens kan styre unna er de som kanskje mener at de ikke har personlighet.

Eller som Monty Python sa det i sin film:
«We're all individuals»
«I' m not!»

De 10 største personlighetene

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

1. Anne Kath. Hærland

Anne Kathrine Hegna Hærland begynte som lystekniker i NRK den 3.september 1993. Hun ble programleder for Direkte lykke på NRK 2 i 1996 før det ble Bombay surprise. På radio har hun blant annet jobbet med Finn Bjelke og Glenn Rodney Skog i Herreavdelingen. De siste årene har hun vært fast inventar på Nytt på Nytt. Torgrim Eggen skrev for en god stund siden et portrett av damen. Det kan du lese

her.

Begrunnelse: Anne Kath. er et friskt pust i medie-Norge. Hun gir seg aldri ut for å være annet enn seg selv og hennes lange blikk etter sine lagkamerater på fredagskveldene er herlig ikke tilslørt. Hadde flere vært like ærlige på hvem de var og hva de mente så hadde det vært lettere for alle.

Anne-Kat. ble samboer
Anne-Kat: - Lykke til, Ari

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

2. Kristopher Schau

Den 36 år gamle Osloborgeren har hatt radioshow som XL, Karate og Et Norge i Krig. I tillegg har han vært med i Team Antonsen, samt bandene Gartnerlosjen og The Cumshots.

Begrunnelse: Kristopher er som ingen andre, og ingen andre vil muligens være som Kristopher. Fra nakensjokk på scenen i Bibel- beltet til Forfall i sentrum av Oslo så er Kristopher seg selv. Til og med sammen med Atle, Harald og Bård stod han fram som unik.

- Får sex-tilbud
Schau får syndene på TV 2

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

3. Arne Næss

Arne Næss var den yngste noensinne som avla magistergraden i 1933. Han var da 21 år gammel. Hans avhandling «Erkjennelse og vitenskapelig adferd» gjorde han til dr.philos og som 27-åring ble han professor.

Begrunnelse: Arne Næss har skapt den moderne diskusjonsformen, som selvfølgelig sjeldent brukes av politikere. Han er en karakter på alle mulige måter og har aldri vært redd for å hevde sine meninger.

Her kan du lese mer om Arne Næss

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

4. Morten Harket

Morten Harket har vært sanger i a-ha siden 1982. Han har også gitt ut flere soloalbum.

Begrunnelse: At Morten er en av de mest parioderte nordmenn i dag skyldes rett og slett at Morten er så mye seg selv at det er umiddelbart gjenkjennelig.

A-ha i flydrama
Morten Harket selger hytta
Harkets eks letter på sløret
A-ha igjen på britiske lister
Harket bannet - BBC beklager
Norges mest sexy mann?

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

5. Nils Arne Eggen

Fotballtrener og hobbyfilosofen Nils Arne Eggen har vunnet det som kan vinnes med et norsk fotball-lag, i hvert fall om man tar med virkelighetens realiteter i ligningen.

Begrunnelse: Nils Arne er en av de personene man alltid vet hvor man har. Herlig ærlig og rett fram i tillegg til en gjennomstrålende personlighet.

Eggen forbannet på «krigs-tilstander»
Da Brann ydmyket Eggen
- Gi Eggen en jobb
Eggen åpner for comeback

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

6. Pia Tjelta

Skuespilleren Pia Tjelta har hatt de feteste rollene i norsk film den senere tiden samtidig som hun har vært kåret til Norges best kledde av Elle.

Begrunnelse: Pia er best kledd, snakker ærlig og har en jobb mange drømmer om. Samtidig er hun ærlig og helt seg selv hver gang hun står fram på TV eller i pressen. Godt gjort for en 26år gammel superstjerne.

Pia ble lurt
Norske kjendisers skovalg
Alle vil ha Pia
Her er Norges mest sexy kvinner
Pia blir postordrebrud

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

7. Atle Antonsen

Atle Antonsen kommer fra Lillehammer begynte som speiderleder og ble senere russeformann. Han ble med i Lompelandslaget, senere laget han Det politiske parti sammen med Johan Golden og har hatt opplevd stor suksess sammen med Bård og Harald.

Begrunnelse: Atle er lik på scenen og utenfor. Han er bare Atle. Det liker vi. Så ærlig som kun folk fra innlandet klarer å være.
Bård og Harald snakker ut
Tjener rått på Team Eckbo
Dette er Norges morsomste
Godt forsøk, Antonsen
Atle som skjør fugleunge

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

8. Petter Northug

Den norske landgrennsløperen som ikke ble med til OL kom på 14.plass i sin første sesong i World Cup. Han vant seks gullmedaljer i Junior-VM.

Begrunnelse: Petters reaksjon og oppførsel siden OL har vitnet om et menneske som har meninger, personlighet og ærlighet. Petter er den yngste på listen, men vi tror han vil være på samme liste om mange år også.
- Alle vil slå Northug
- Skal gå for Frode
Northug dropper Kuusamo
Vrakgodset smadret stjernene
Det bruser i Northug

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

9. Celina Middelfart

Konsernlederen for Middelfart-konsernet er en av de fremste forretningsledere i Norge.

Begrunnelse: Celina har vært på Vålerengakamp, har blitt kåret til mest sexy og har sagt klart i fra hva hun mener. Hun har hisset på seg feminister ved å si at hun ikke er for kvotering. En sterk leder blant mange menn, som aldri er redd for å si i fra.

Celina på ferie med Becks
Her er din drømme-regjering
Celina satser på helsekost
Celina og eksen blir naboer
Sjekk Celinas hemmelige julefeiring

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

10. Ari Behn

Forfatter og ektemannen til Märtha Lousie.

Begrunnelse: Han tatoverte sin sekser på armen, stod på bordet på Theatercafeen og proklamerte at han var den nye vinen, fant prinsessen og selger bøker til halve kongeriket. Ari er Ari som ingen andre noensinne kan klare.

- Ari har for stort ego
Anne-Kat: - Lykke til, Ari

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.