NA24.no

Norman-veksten fortsetter

IT-sikkerhetsselskapet Norman leverer økt topp- og bunnlinje i første kvartal.

IT-sikkerhetsselskapet Norman leverte torsdag morgen resultat for første kvartal. Selskapet fikk en omsetningsvekst på 13 prosent til 63,5 millioner kroner norske kroner. I samme kvartal i fjor fikk selskapet en omsetning på 56,2 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på 9,3 millioner kroner, mot 8,2 millioner kroner samme periode året før.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) endte på 10 millioner kroner i første kvartal, mot 8,9 millioner kroner samme periode året før. Resultat per aksje endte i kvartalet på 0,59 kroner per aksje, mot 0,52 kroner samme periode i fjor.

Selskapet skriver at veksten i salget i Europa utenfor Norge nå er på 21 prosent i første kvartal, og at dette salget representerer 73 prosent av det totale salget.

- Etter en negativ utvikling av salget i Norge over de siste par årene er situasjonen i det norske markedet i ferd med å stabiliseres. Kvartalet endte med en oppgang i omsetningen i Norge på 2 prosent i første kvartal mot samme periode året før, skriver selskapet i rapporten.

I det nordamerikanske markedet falt omsetningen, men dette markedet står for bare 5 prosent av selskapets omsetning.

Selskapet skriver videre at de forventer å fortsette veksten og lønnsomheten også i andre kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere