*Nettavisen* Økonomi.

Norse Energy øker

Olje- og gasselskapet fortsetter å øke produksjon og inntjening.

Norse Energy som fokuserer på olje- og gassproduksjon på land i USA og i farvannene utenfor Brasil økte produksjonen ytterligere i tredje kvartal. Dette kombinert med gode priser hevet resultatene.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet hadde driftsinntekter på 92 millioner dollar i tredje kvartal etter en olje- og gassproduksjon på 5.288 fat oljeekvivalenter per dag. I andre kvartal var produksjonen på 4.998 fat per dag som ga driftsinntekter på 88 millioner dollar.

Beste driftsresultat
Norse Energy melde ri dagens kvartalsrapport om et driftsresultat før avskrivninger på 13,6 millioner dollar som er det beste noensinne for selskapet. I foregående kvartal endte EBITDA på 4,5 millioner dollar.

Driftsresultatet økte fra 0,5 millioner i andre kvartal til 9,6 millioner dollar i tredje kvartal.

Resultatet før skatt endte på 39,8 millioner dollar, etter en positiv inntektsføring av urealiserte gevinster på sine tegningsretter på hele 30,7 millioner dollar, mot et urealisert tap i andre kvartal på 34 millioner dollar. Resultatet før skatt i andre kvartal endte på minus 34,9 millioner dollar.

Komfortable
Når det gjelder den pågående finansuroen så melder Norse at de har iverksatt tiltak for å opprettholde sin finansielle fleksibilitet.

De er samtidig komfortable med sin evne til å finansiere planlagte aktiviteter i 2009 gjennom en kombinasjon av kontantstrøm og tilgjengelige fasiliteter.

Når det gjelder boreresultater så er den nærmeste spenning nå knyttet til testresultatene fra Copaiba-brønnen som viste funn av to oljeførende soner når den ble boret på brasiliansk sokkel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.