NA24.no

Norse øker produksjonen

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Norse Energy har økt gassproduksjonen i USA og Brasil gjennom andre kvartal.

Det viser kvartalsstatistikk for oljeselskapets produksjon i de to landene hvor de i dag har aktiv produksjon.

NA24 - din næringslivsavis

Produksjonen fra Norse Energys amerikanske brønner endte på 8.014 millioner kubikkfot per dag i snitt i andre kvartal, noe som tilsvarer 1.427 fat oljeekvivalenter per dag. Tallene gjelder volumer før fradrag av royalty som ligger på 12,5 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Dermed kan Norse vise en økning i produksjonen på 20 prosent sammenlignet med første kvartal 2009 for gasslisensene i USA. Ifølge selskapet har boringen av nye brønner satt fart i andre del av kvartalet med ytterligere to nye brønner ferdigstilt.

Når det gjelder virksomheten i Brasil, så endte produksjonen av gass på Manatifeltet på 5 millioner kubikkmeter per dag i andre kvartal, noe som tilsvarer 3.120 fat oljeekvivalenter for Norse. Norse har en eierandel på 10 prosent i feltet.

I forhold til årets tre første måneder var produksjonen opp 15 prosent. Selskapet skriver i oppdateringen at de forventer at volumet for deres del vil ligge over 5 millioner kubikkmeter ut året.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere