Gå til sidens hovedinnhold

Norsk 12-åring fikk pirat-bot

Ble straffet for å kjøpe luksusklokke-kopi i Italia.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Piratkopierte designmerker er et økende problem i Europa. I Europas designland nummer én, Italia, har de gått drastisk til verk for å få bukt med piratkopiene, skriver forbrukersiden Konsument Europa.

NA24 - din næringslivsavis

Italia straffer nå kjøpere av uekte produkter med inntil 10.000 euro i bot, det vil si rundt 85.000 norske kroner. Og det spiller ingen rolle om vesken eller solbrillene er kjøpt i Roma eller Bangkok: Bærer du produktet på deg, er du forbryter uansett, ifølge loven.

Politirazzia
Og her kan intetanende norske turister gå på en smell. Det gjorde også en norsk tolvåring, som nylig var på klassetur og kom over en forfalsket designklokke som fristet til kjøp.

Lite visste tolvåringen om at handelen i tillegg ville koste ham 900 euro, rundt 7650 norske kroner, i bot. Hele klassen ble utsatt for en politirazzia der alle elevene måtte endevende veskene sine. Den uheldige gutten med den nye klokken måtte følge med politimennene til politistasjonen og fikk klokken beslaglagt. Som om ikke det var nok, fikk han altså en kjempebot med seg hjem.

Uheldig danske
Verre gikk det med en dansk kvinne, som fikk den verste straffen, en bot på 10.000 euro, servert i fanget for å ha kjøpt et par piratkopierte solbriller.

Også i Frankrike er det strenge straffer for kjøp av forfalskede produkter, skriver dinapengar.se. Og verken i Italia eller Frankrike spiller det noen rolle om du faktisk trodde produktet var ekte da du kjøpte det.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene