*Nettavisen* Økonomi.

Norsk 14-åring kjemper mot IS i Irak

02.02.15 08:59

En 14-åring fra Oslo kjemper mot Den islamske staten (IS) i Irak sammen med sin far. Gutten har fått opplæring i krigføring og har vært i kamp flere ganger, melder TV 2.

14-åringens far skal ha tatt med seg tre av barna sine fra Norge til Irak for noen år siden.

– Jeg har norsk statsborgerskap. Jeg kom hit etter innkalling fra den høyeste religiøse lederen. For å delta i jihad, sier faren, som ifølge kanalen i dag leder en av Iraks store shiamilitser.

På spørsmål om han er redd sønnen skal bli såret i kamp, svarer han:

– Nei. Hele Irak står samlet. Vi tenker ikke på enkeltindivider.

Selv svarer den 14 år gamle gutten «nei» på spørsmål om han er redd for IS.

Guttens halvbror, som befinner seg i Norge, benekter imidlertid at broren er soldat. Han forteller at faren og broren foreløpig ikke har planer om å reise hjem til Norge.

Statssekretær Jøran Kallmyr i Justisdepartementet sier politiet vil bli koblet inn dersom far og sønn kommer tilbake til Norge.

– Jeg synes det er helt forferdelig. Hvis det viser seg at foreldrene har tatt med seg et barn til et krigsområde og latt barnet være barnesoldat, er det bare grusomt.

– Dette blir en sak for politiet å følge opp hvis de kommer tilbake til Norge. Det er politiet og påtalemyndigheten som må avgjøre om det er begått noe straffbart, sier Kallmyr til TV 2. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.