NA24.no

Norsk biotek klar for Europa

Sist oppdatert:
Gjennombruddet har endelig kommet for det norske legemiddelselskapet Navamedic.

Navamedic melder om at at CHMP anbefaler at selskapets produkt Glucomed/Flexove basert på glukosamin HCl godkjennes.

NA24 - din næringslivsavis

En formell godkjenning fra Standing Committee i EU-kommisjonen forventes i løpet av de neste tre månedene, opplyses det i en melding. Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) er en underkomite av det europeiske legemiddelverket (European Medicines Agency - EMEA)

Godkjenningen vil gjelde alle 25 EU/EØS-landene som inngikk i Navamedics søknad, og selskapet forbereder produktlanseringer i atskillige nye markeder i løpet av 2007.

- Dette er et stort gjennombrudd for oss. Vi har allerede signert avtaler med en rekke sterke partnere for salg og distribusjon avGlucomed/Flexove som dekker tilsammen 14 land i og utenfor EU/EØS, og vi ser frem til å starte lanseringen av produktet i Europa i 2007. Basert på produktets effekt, sikkerhet og kvalitet, er vi trygge på at Glucomed/Flexove vil bli et velkomment behandlingsalternativ for den store og voksende guppen av pasienter som lider av slitasjegikt, skriver adm. direktør Øyvind W. Brekke i Navamedic i en melding.

Navamedics produkt Glucomed/Flexove, basert på glukosamin HCl, for symptomlindring ved slitasjegikt ble godkjent i Sverige i august 2005. Med Sverige som referanseland sendte Navamedic en søknad om godkjenning i ytterligere 24 EU/EØS land i oktober 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere