*Nettavisen* Økonomi.

Norsk bom til Thailand

Q-Free skal levere bompengesystem til Bangkok.

27.09.07 13:40

Q-Free ser på den nye storkontrakten som et viktig gjennombrudd i det asiatiske markedet. Kontrakten er vunnet etter en anbudskonkurranse, hvor Q-Free har deltatt som en underleverandør i et større konsortium.

NA24 - din næringslivsavis

Kontrakten har en verdi for Q-Free på 80 millioner kroner og omfatter manuelle og elektroniske bompengesystemer i Bangkok.

144 kjørefelt
Det skal leveres veikantsystemer for til sammen 144 kjørefelt til 6 ulike tollstasjoner syd for Bangkok sentrum, sentralsystem samt 70.000 kjøretøybrikker. Leveransen starter i oktober 2007 og skal leveres i løpet av en 16 måneders periode.

- Bangkok-kontrakten er et viktig element i utviklingen av selskapets posisjon som internasjonal aktør samt at kontrakten vil bety mye for vår posisjon i Asia spesielt. Thailand er et svært viktig marked å få et gjennombrudd i, - potensialet videre er stort, sier konsernsjef Øyvind Isaksen i Q-Free i en kommentar.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Q-freeQ-Free er underleverandør i prosjektet og avtalen er inngått med et konsortium mellom Ch. Karnchang Public Company Limited og Loxley Public Company Ltd, som står for gjennomføringen av totalprosjektet. Sluttkunden er Expressway Thailand Authority (ETA), et statseid selskap under det thailandske transportdepartementet.Kontraktens totalverdi for konsortiet er på omkring 500 millioner kroner.Stort potensial

- Prosjektet er starten på en total oppgradering av alle tollsystemer i Bangkok, og utgjør cirka 10 prosent av potensialet for fremtidige prosjekter. Nye anbudsforespørsler er forventet annonsert allerede i oktober 2007, melder Q-Free.De nye systemene vil ifølge Q-Free også skape et brikkebehov utover den første leveransen. Selskapet viser til at det er omkring 3 millioner kjøretøy i stor-Bangkok området. Q-Free sier at de vil være med å konkurrere om slike tilleggsordre av brikker.- Selv om det vil bli hard konkurranse om kontrakter også i fortsettelsen, gir dagens signering Q-Free et svært godt utgangspunkt. Dette vil også bli lagt merke til i andre asiatiske land og øker vår synlighet i forbindelse med fremtidige anbudskonkurranser i land som Malaysia, Filippinene og Indonesia, sier Isaksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.