NA24.no

Norsk eldrebølge i Thailand

Sist oppdatert:
Rolling Stones-generasjonen vil ha hoteller med Bamseklubb-fri sone.

(LXUS.no) De gamle vil ha feriesteder uten bleier, bamseklubber og barnebasseng. Nå bygger bransjen stilige barnefrie designhoteller med luksuspa og romantiske restauranter.

Den aldersgruppen som vokste mest i 2007 var den over 55 år, melder Dagens Næringsliv. De mellom 55 og 64 økte med 13,4 prosent og gruppen over 65 økte med hele 17,7 prosent.

- Fremtidens eldre blir sunnere, sprekere og rikere. Og de vil nyte livet. Det blir lite igjen på kistebunnen, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petteson til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Slik leier du en luksusyacht

Nesten en fjerdedel av alle nordmenn som besøkte Thailand i fjor var over 55.

Dagens godt voksne kundegruppe krever mer enn godt voksne for 20 år siden. De var pionerene av ferieturistene og var med på å utvikle Kanariøyene. Nå er de klare for nye eventyr og de krever mye feriepengene. Dermed må turoperatørene jobbe hardt med produktutvikling for å stille sterkt i konkurransen.

- Vi er i ferd med å bygge to nye hoteller i Phuket for par. Det er hoteller med garantert bleiefri soner; superlekre med loungestemning og akvariefisk i taket. Vi er hele tiden på jakt etter nye perler og reisedestinasjoner, sier Peterson.

LES OGSÅ: Verdens beste flyplass-lounger

Skandinaviske turister tilbringer stadig lengre tid på reisemålene og bruker stadig mer penger. Man tar seg friheten til å skjemme seg bort med god mat og behagelige spaopphold.

LES OGSÅ: Bo i femstjerners telt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere