*Nettavisen* Økonomi.

Norsk firkløver styrtrike på poker

Nordicbet vil på børs. Dermed kan fire relativt ukjente nordmenn sikre seg gevinster i 100 millioner-klassen.

22.03.06 08:36

(NA24): I februar 2002 startet firkløveret Jan Svendsen, Harald Lervik, Øyvind Dahl og Espen Skoglund opp nettspillselskapet Nordicbet. Tidspunktet skulle vise seg å være svært gunstig; et par år senere ble Skandinavia smittet av pokerfeber, og kundemassen steg dramatisk.

Nå eier grunderne aksjer for mer enn 100 millioner kroner hver.

Nordicbet har i dag drøyt 120.000 kunder, og selskapets regnskaper har for lengst gått i pluss.

- I fjor oppnådde vi et overskudd på 15,4 millioner kroner. Første kvartal i år har vært meget bra, og vi forventer et overskudd på 75 millioner kroner i 2006, sier direktør for utvikling av nye tjenester, Jan Svendsen (44), til NA24.

Vanvittig omsetning
Mesteparten av omsetningen på 30 milliarder kroner kommer fra Nordicbets pokersatsing. Det svimlende høye tallet blir mer begripelig når Svendsen opplyser at Nordicbet tar en rake (avgift) på kun 1 prosent av pokeromsetningen. Dermed skulle den reelle omsetningen bli på om lag 300 millioner kroner.

Konkurrenter som svenske Unibet og østerrikske Betandwin har hatt en eventyrlig økonomiske utvikling etter at de ble notert på henholdsvis Stockholms-børsen og børsen i Østerrike. Nå har de norske eierne planer om å ta Nordicbet på børs i enten Oslo, Stockholm eller London.

- Dette er noe vi sterkt vurderer. Oslo er førstevalget, men det finnes regulatoriske begrensninger som gjør det vanskelig å komme inn der for selskaper i vår genre. Men både Stockholm og London er helt klart interessant. Vi kommer til å ta en avgjørelse i løpet av våren eller sommeren, forteller Svendsen.

Unibet oppjustert
Dersom en eventuell børsnotering skulle skje med like stor suksess som for Unibet og Betandwin, kan Nordicbets eiere tjene virkelig store penger. Insidere i Unibet, med grunder Anders Ström og styreleder Peter Lindell i spissen, solgte nylig aksjer for 1,1 milliarder svenske kroner. For to uker siden ble det forventede overskuddet for 2006 oppjustert til 32,3 millioner pund av SME Direkt.

- Dersom man tar utgangspunkt i Unibets kundemasse og utvikling på børsen, vil jeg anslå verdien til Nordicbet ved en eventuell børsnotering til drøyt 1 milliard kroner. Unibet ble overtegnet i stor grad da selskapet ble notert på Stockholmsbørsen, sier Svendsen, som eier 14 prosent av aksjene i Nordicbet.

Ny bil
Øyvind Dahl, som ble mangemillionær etter salget av betalingsterminalselskapet Point International for en tid tilbake, er største eier med en andel på 30 prosent. Han startet med en relativt liten eierpost, men har kjøpt seg opp gradvis.

Harald Lervik sitter på 20 prosent av aksjene. Han har blant drevet software-selskapet Syntax i flere år, og eide også Tippebladet Tips før han solgte det til Hjemmet Mortensen.

Espen Skoglund eier 14 prosent av Nordicbet. Han driver selskapet Unidisc, som produserer cd-plater til ulike formål.

Resten av aksjene er fordelt på noen av de rundt 100 ansatte og mindre investorer.

- 14 prosent av aksjene, Svendsen. Det vil gi deg en eierandel på ca 140 millioner kroner ved en eventuell børsnotering ¿

- Hehe, jeg har planer om å kjøpe ny bil, men jeg ser først og fremst på Nordicbet som hobbyen min, noe jeg har vært med å bygge opp, og som jeg derfor har et eierforhold til, forteller Svendsen, som var med på å bygge opp australske Centerbet før han startet Nordicbet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag