NA24.no

Norsk firma trekkes inn i brasiliansk korrupsjonssak

Det norske selskapet Sevan Marine har innledet gransking etter at det er trukket inn i den store korrupsjonsskandalen rundt det brasilianske oljeselskapet Petrobras, skriver Dagens Næringsliv.

Det er første gang et norsk selskap er nevnt i forbindelse med korrupsjonsskandalen som ruller over Brasil og som mange politikere er dratt inn i.

Mandag sendte Sevan Marine, som er basert i Arendal, ut en børsmelding om at selskapet har engasjert advokat for å granske påstander som er kommet fram i brasiliansk presse om Sevans brasilfilials tidligere sjef Raul Schmidt Felippe Junior.

Ifølge brasilianske medier mottok han 20,6 millioner dollar i perioden 2011-2015 og videreformidlet også bestikkelser til direktører i Petrobras. Schmidt var ansatt i Sevan fra 2001 til 2007 og var agent for selskapet også senere.

Ifølge medieoppslagene hadde Schmidt kontoer i en sveitsisk bank, og noen av overføringene til kontoene hans skal ha kommet fra Sevan.

Toppsjef i Sevan, Carl Lieungh, sier han er trygg på at ingenting uregelmessig har skjedd i hans tid som sjef siden 2011, da selskapet ble restrukturert og siden har hatt lite virksomhet i Brasil.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere