NA24.no

Norsk Formel 1-bane til 1 mrd.

Foto: Fotograf:Meek, Tore (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det er elleville planer i Røyken.

Med en prislapp på over 1 milliard kroner, planlegger en gruppe investorer å bygge et nytt Formel 1-baneanlegg i Røyken i Hurum.

- Motorsportmiljøet i Norge er veldig stort og økende. I dag finnes det kun én komplett motorsportarena i Norge, Arctic Circle Raceway i Mo i Rana. Behovet er absolutt til stede for å ha et slikt anlegg, sier Erik Steen, daglig leder for selskapet Oslofjord Panoramic Racepark, til Finansavisen.

Vil ha helårsbane
Investorene vil bygge en fem kilometer lang oppvarmet helsårsbane. Denne skal være tilpasset alt fra gokart til Formel 1-biler. Det er imidlertid uklart om det vil legges opp til at det blir en fullverdig Formel 1-bane som skal bygges.

Finansavisen skriver at det planlegges hotell, næringseiendommer, restaurant og spa i tilknytning til banen.

Sakser planene
Tidligere Formel 3-kjører og deleier i Rudskogen Motorpark, Harald Huysman, er ikke imponert over planene.

- Det blir som å bygge et hotell for 8.000 gjester på Tynset. I Tyskland, med 82 millioner innbyggere, er det fem slike anlegg. To av dem er konk, sier han til Finansavisen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere