NA24.no

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Norsk fotograf løslatt fra libysk fengsel

Sist oppdatert:
Den norske fotografen har blitt holdt i fangenskap av libyske myndigheter siden 7. mars.

Den norske Al-Jazeera-fotografen og Ny Tid-journalisten Ammar Al-Hamdan (33) ble løslatt fra fengsel i Libya torsdag ettermiddag, melder Ny Tid.

- Vi er ekstremt lettet og glade over at Ammar nå er løslatt. Dette viser at presset fra det internasjonale storsamfunnet har hjulpet. Vi takker presseorganisasjonene og norske nyhetsmedier som har vært med på å skape oppmerksomhet om den norske statsborgeren Ammar. Nå gleder vi oss bare til at han kommer hjem, sier ansvarlig redaktør i Ny Tid, Dag Herbjørnsrud, i en kommentar.

Utenriksdepartementet ønsker ikke å kommentere løslatelsen på nåværende tidspunkt.

- Når det gjelder løslatelsen så ønsker vi verken å avkrefte eller bekrefte, og har ingen ytterligere kommentar, sier konstituert underdirektør i Utenriksdepartementet, Frode Andersen, til Nettavisen.

Ammar Al-Hamdan og tre kolleger ble tatt til fange av libyske myndigheter 7. mars da han var på jobb i Libya for Ny Tid og Al Jazeera. Al-Hamdan er norsk statsborger av palestinsk opprinnelse. Han er gift med en norsk journalist, og jobber for Al Jazeeras Oslo-kontor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere