Norsk gigant vokser i rekordfart

John Nyheim Norconsult

John Nyheim Norconsult Foto: Norconsult

Bro- og dambyggeren økte omsetningen med 16 prosent og omsatte for 3,2 milliarder kroner.

28.05.13 21:32

2012 ble et rekordår for Norconsult. Selskapet, som driver rådgivning innen bygg og eiendom, energi, industri, miljø, olje og gass, plan, samferdsel, sikkerhet og vann og avløp, styrker markedsposisjonen gjennom organisk vekst, etablering av ny virksomhet og oppkjøp, skriver selskapet i en børsmelding tirsdag.

- Vi erfarer stor etterspørsel etter vår kompetanse, spesielt innenfor samferdsel og infrastruktur, sier administrerende direktør John Nyheim.

Lønnsom vekst
Norconsult økte omsetningen med 16 prosent og oppnådde en omsetning på NOK 3,2 milliarder kroner i 2012.

90 prosent av veksten skyldes organisk vekst, de resterende 10 prosentene er via oppkjøp. Driftsresultat etter avskrivninger endte på 291 millioner kroner og tilsvarer en driftsmargin på 9,1 prosent.

- Ved utløpet av 2012 talte Norconsult-konsernet 2400 medarbeidere og vi har klare ambisjoner om å videreutvikle vårt ansatteide, multidisipline selskap slik at vi kan konkurrere på linje med de store internasjonale aktørene, sier Nyheim.

Norden og verden
Norconsult har mange prosjekter i både Sverige og Danmark. I Sverige fokuserer Norconsult på energi- og vannkraftmarkedet og vann og avløpsprosjekter og den farmasøytiske industrien i Danmark.

I Sør-Amerika, det sørlige Afrika og Sørøst-Asia.er Norconsult engasjert i flere store vannkraftprosjekter.

- Norconsult har aldri vært i bedre forfatning og vi har sterk tro på at selskapet fortsatt vil hevde seg godt i konkurransen om nye spennende oppdrag i tiden som kommer, sier Nyheim.

Norconsult er Norges største rådgivende ingeniørfirma, med vel 40 kontorer i Norge og 19 i utlandet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.