NA24.no

Norsk journalist i Libya satt fri

Al-Jazeera-fotograf Ammar al-Hamdan (t.v.) som satt i fenglset i Libya, snakker med Mads Gilbert før en minnemarkering utenfor Israels ambassade i Oslo i forbindelse med ettårsdagen for det israelske angrepet på Gaza i desember 2009.
Al-Jazeera-fotograf Ammar al-Hamdan (t.v.) som satt i fenglset i Libya, snakker med Mads Gilbert før en minnemarkering utenfor Israels ambassade i Oslo i forbindelse med ettårsdagen for det israelske angrepet på Gaza i desember 2009. Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Sist oppdatert:
Ammar al-Hamdan har kommet ut etter en måned i fangenskap.

- Jeg er glad for at den norske journalisten Ammar al-Hamdan nå er trygt ute av Libya, og jeg vil takke alle de som har bidratt til at dette har skjedd, skriver utenriksminister Jonas Gahr Støre i en melding.

Ammar al-Hamdan, som var på oppdrag for TV-kanalen Al Jazeera i Libya ble sammen med tre kolleger arrestert av libyske sikkerhetsstyrker mandag 7. mars. Han har sittet i fangenskap i Tripoli til i dag.

Utenriksdepartementet ble varslet om arrestasjonen torsdag 10. mars og har siden arbeidet med å få al-Hamdan frigitt.

- UD har tatt denne saken svært alvorlig. Vi har benyttet flere ulike kanaler i arbeidet med å finne en løsning og jeg er glad for at dette har ført frem. Vi har også hatt et tett og godt samarbeid med Al Jazeera og al-Hamdans familie i Norge, skriver utenriksministeren.

- Al-Hamdans sak viser hvor utsatt journalister er i væpnete konflikter. Det er urovekkende at journalister møter stadig større hindringer i å gjøre sitt arbeid i konfliktområder, skriver Støre. Norge vil fortsette å ta opp dette i ulike internasjonale fora, blant annet FNs Menneskerettighetsråd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere