NA24.no

Norsk kvinnetopp forlater Bill Gates

Foto: Stig Jarnes (NA24)
Nå blir det forsvar, romfart, shipping og olje for alle penga

Microsofts toppsjef i Norge, Hege Skryseth, begynner som Vice President Corporate Business Development i Kongsberg Gruppen.

Skryseth har bred erfaring fra internasjonale selskaper, og har mer enn 10 år som toppleder i IT-industrien bak seg. Før stillingen i Microsoft Norge var hun konserndirektør for Geogroup AS og administrerende direktør for Geogroup AS, som er distributør for det amerikanske selskapet ESRI.

Lang erfaring

«Hege har bred styreerfaring fra en rekke selskaper, og er nå styremedlem i Dagens Næringsliv og Abelia (NHO). Skryseth har vist et stort samfunnsengasjement, og sittet i flere regjeringsoppnevnte utvalg for blant annet nasjonal IT-strategi og arbeidsliv inkludering», heter det i en melding.

- Jeg ser frem til å ta fatt på nye og spennende oppgaver i Kongsberg Gruppen som Vice President Corporate Business Development. Kongsberg Gruppen er et internasjonalt ledende teknologiselskap med løsninger i verdensklasse drevet fram gjennom utstrakt satsning på innovasjon og nyskapning. Konsernet har hatt en fantastisk vekst over de seneste årene, og er i dag en betydelig internasjonal virksomhet med representasjon i 25 land. Etter mange år i internasjonale selskaper og selskapsstrukturer, ser jeg frem til å sitte tett på den strategiske retningen for selskapet og å være med å bidra til ytterligere vekst, sier Hege Skryseth.

Konsernsjef Walter Qvam i Kongsberg Gruppen er svært tilfreds med å få Skryseth inn som en del av konsernets satsing på forretningsutvikling.

- Hege Skryseths mangeårige og solide bakgrunn fra ledende IT-posisjoner gjør at vi er stolte over at hun vil begynne hos oss. Heges kompetanse vil være et viktig bidrag i utviklingen av selskapet og videre vekst. Vi ser frem til å kunne nyttegjøre oss hennes brede kunnskap fra internasjonale ledende aktører, en erfaring som er viktig for Kongsberg Gruppens videre ekspansjon, sier konsernsjef Walter Qvam.

Tidsforskjell

Hege Skryseth er blant de største kvinnlige profilen i norsk næringsliv. I 3,5 år var hun sjef for Microsoft i Norge, hvor hun blant annet rapporterte til hovedkontoret i Seattle, ni timers tidsforskjell unna. Det slipper hun å forholde seg til nå.

- En normal arbeidsuke er nok 60 timer pluss. Jeg har en kombinasjon av at jeg både rapporterer mot en Europa-ledelse og parallelt så har vi også mye engasjement ovenfor Microsoft i USA. Og da får du jo en liten annen tidssone, det er jo ni timers tidsforskjell til Seattle. Du får jo med deg den dimensjonen - så jeg er online, sa hun til Nettavisen NA24 i forbindelse med «Det Store Intervjuet» i påsken.

LES HELE INTERVJUET HER: Microsoft-sjefen lot barna gjøre jobben for seg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere