NA24.no

Norsk luksusdesign på ny Nokia

Sist oppdatert:
Norske Heyerdahl Juvelér har samarbeidet med mobilgiganten Nokia om en ny eksklusiv telefon.

(LXUS.no) Thomas Heyerdahl ble omtalt i verdenspressen da han tidligere i vår lanserte verdens dyreste iPod, som han donerte til en veldedighetsauksjon.

Nå er gullsmeden igjen klar med et spektakulært produkt. I all hemmelighet har han i løpet av det siste året samarbeidet med Nokia om en ny eksklusiv telefon.

SATSER INTERNASJONALT: Thomas Heyerdal har tidligere skapt avisoverskrifter verden over da han lagde verdens dyreste iPod. Nå har han laget mobiltelefon med Nokia.

MER LUKSUS PÅ www.LXUS.no

- Vi ønsket å skape noe som var lekkert og eksklusivt, men likevel diskret, og jeg synes selv at sluttresultatet har blitt veldig bra.

Hemmelig design

Hvilken modell det dreier seg om, og hvordan den ser ut, er hemmelig fram til lanseringen 5. juni.

- Telefonen vil nok ha størst appell til til kvinner, men er såpass nøytral at mange menn har også sagt at de kunne tenke seg å bruke den, sier Heyerdahl. Han legger til at det ikke dreier seg om en typisk kontortelefon, men heller en telefon man bruker når man vil ta seg ekstra godt ut.

Ikke svindyr?

Foreløpig er prisen ukjent, men Heyerdah røper at mobilen ikke vil bli like dyr som produktene til det Nokia-eide merket Vertu. Vertu selger mobiltelefoner fra 50 000 kroner og oppover, og alle er besatt i eksklusive diamanter og juveler.

LES OGSÅ: En mobil til én million euro

Thomas Heyerdahl har inntatt en sterk posisjon innen den helt nye nisjen med glitredutter, eller kombinasjonen mellom smykke og teknologi.

- Vi spurte oss om hva et smykke egentlig er. Vi kom frem til at smykker er ting vi omgir oss med og blir litt glad i. Kombinasjonen teknologi og smykke ikke så fjern som den har vært tidligere. Mange er mer opptatt av mobilen sin enn av et kjede eller en ring, sier han.

Spennende samarbeide

- Det er meget spennende for oss å samarbeide med en så stor aktør som Nokia. For oss åpner det seg helt nye muligheter både for forretningen her i Oslo, men også med tanke på distribusjon. Erfaringen fra iPod-en lærte oss at man ikke trenger å komme fra New York for å gjøre noe stort, men man kommer langt om man bare tør å spørre og tør å prøve, sier han.

Nokia kan fortelle at mobiltelefonen blir kun laget i et nummerert og begrenset opplag.

- Det kan godt hende at dette blir et samleobjekt, sier Per Kristian Wang i Nokia.

- Primært blir mobilen lansert kun i Norge, men dette produktet er så spennende at det kan godt tenkes at forhandlere i andre land ønsker å selge det, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere