*Nettavisen* Økonomi.

Norsk offiser beskutt i Afghanistan

En finsk patrulje ble onsdag beskutt under et observasjonsoppdrag nord i Afghanistan. En norsk offiser var også med på oppdraget.

25.01.06 13:58

«Den finske patruljen tilhører den norskledede regionale stabiliseringsstyrken Provinsial Reconstruction Team (PRT), i Meymaneh i Faryab-provinsen i Afghanistan. Hendelsen skjedde tidlig onsdag morgen, norsk tid, da det finske observasjonslaget var ute på et felles patruljeoppdrag med personell fra den nasjonale afghanske hæren. Situasjonen i området er fortsatt spent, men under kontroll», heter det i en pressemelding fra Fellesoperativt hovedkvarter.

- Vi vet ikke hvem som angrep, sier pressetalsman Thom Knustad ved Fellesoperativt hovedkvarter i Stavanger til TV 2 Nettavisen.

- Sjelden
De afghanske soldatene besvarte ilden, før patruljen trakk seg tilbake til et sikkert sted.

- Meg bekjent har vi ikke hatt denne typen hendelser den siste tiden. Det har vært enkelte selvmordsaksjoner også nord i Afghanistan, men beskytning av denne typen har vi ikke opplevd tidligere, sier Knustad.

Den norske offiseren som var med på patruljen befant seg onsdag ettermiddag i et trygt område, og hans pårørende hadde blitt varslet om hendelsen.

Nordisk
PRT-gruppene samarbeider med FN for å overvåke utviklingen nord i Afghanistan. Norge har om lag 50 soldater og befal, samt 2 sivile i den norskledede stabiliseringsstyrken i Meymaneh. Enheten har også 30 finske og 10 islandske representanter.

PRT er regionale stabiliseringslag som er del av Natos Isaf-styrke.

- Disse gruppene rapporterer om områdene de har ansvar for, og jobber med å identifisere hvilke tiltak som er nødvendig med tanke på infrastruktur og hjelpearbeid. Gruppene har et tett samarbeid med FN, sier Knustad.

Den norske offiseren som var med i patruljen onsdag tilhører også Isafstyrken, og er med i den norskledede stabiliseringsstyrken i Meymaneh.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.